Selvi: Erdoğan, batı dünyasına ikinci 'one minute' çekti, iyi ki onun gibi bir Cumhurbaşkanımız var

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde batı dünyasına Gazze konusunda ikinci 'One minute' çektiğini savundu.
Selvi: Erdoğan, batı dünyasına ikinci
2023-11-20 10:10:09   Güncelleme: 2023-11-20 10:10:09    

Selvi, bugünkü yazısında 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e, 'Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz' diyerek 'One Minute' çekmişti. Gazze katliamının vahşet boyutuna ulaştığı bir dönemde Almanya’da İsrail’in uşağı haline gelmiş olan batı dünyasına ikinci 'One Minute' çekti' dedi. 

Selvi, Erdoğan'ın 'Türk-Alman ilişkilerini ve NATO ile olan ilişkilerinizi tehlikeye atmış olmuyor musunuz? AB yapımı Eurofighter tedariki konusunda endişe duymuyor musunuz?' diye soran gazeteciye 'Bir basın mensubu olarak bizi bununla tahdit etmeyin' diye yanıt vermesine atıfta bulunarak, 'Hele Alman gazetecinin Eurofighter uçağı alımı üzerinden Türkiye’yi tehdit etmesine karşılık 10 numara beş yıldız cevabını verdi. O anda iyi ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız var diye düşündüm. İnsanlığın sesi, cesur bir lider olan Erdoğan’la gurur duydum. Onur duydum' yorumunu yaptı. 

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, 9. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'e, 20 Ocak 2009'daki Dünya Ekonomik Forumu'nda 'Sayın Peres benden yaşlısın. Sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki sesinin bu kadar çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Benim sesim bu kadar yüksek çıkmayacak, bunu da böyle bilesin. Öldürmeye gelince, siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz! Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum' demişti.

Davos Krizi veya 'one minute' çıkışı olarak anılan olayda Erdoğan, Peres ve Moderatör David Ignatius'a tepki gösterdikten sonra Davos zirvesine bir daha katılmayacağını söylemişti. Erdoğan, 2009'dan bu yana Dünya Ekonomik Forumu zirvelerine katılmıyor.