Selvi: Erdoğan, itidal çizgisini ne kadar sürdürebilir bilemiyorum, sabır taşı çatlamak üzere

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Hamas-İsrail arasındaki savaşa yönelik Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki tarafa da itidal çağrısı yapmasıyla ilgili, 'Sabır taşı çatlamak üzere' yorumunu yaptı.
Selvi: Erdoğan, itidal çizgisini ne kadar sürdürebilir bilemiyorum, sabır taşı çatlamak üzere
2023-10-12 20:16:48   Güncelleme: 2023-10-12 20:16:48    

Selvi, 'Erdoğan başından itibaren itidalli hareket ediyor. İsrail ve Filistin’e itidal tavsiye ediyor. ABD’ye yangına körükle gitmemesini öneriyor. Ama tek başına Erdoğan’ın itidalli olun demesiyle olmuyor. İtidal tavsiye etmek, giderek İsrail’in katliamlarına sessiz kalma noktasına doğru ilerliyor. Gazze’deki sivil katliamı karşısında tavır almak gerekiyor. Görüyorsunuz savaş İsrail’in Gazze’de sivil katliamına dönüştü. Erdoğan’ın itidal çizgisi önemli ama bunu ne kadar sürdürebilir bilemiyorum. Çünkü sabır taşı çatlamak üzere' dedi. 

Selvi ayrıca, ABD'nin tutumuyla ilgili de şu değerlendirmede bulundu:

'Sanki İsrail’in katliamı yetmezmiş gibi ABD, iki savaş gemisini Akdeniz’e getirerek, uçak dolusu silahları Tel Aviv’e indirerek katliamı teşvik ediyor. Ne yapacaklar? ABD ve İsrail, Gazze’yi haritadan mı silecek? ABD ve İsrail böylesine bir orantısız güç kullandıkça Gazze üzerinden dünya yeniden şekilleniyor. Şuna inancım tam. Gazze halkı Gazze’de kalacak. İsrail ve ABD bir kez daha yenilgiyi tadacaklar.

‘İsrail, Gazze’yi neredeyse haritadan silecek Abdulkadir Selvi sen ne diyorsun’ diyebilirsiniz. Afganistan’da ne oldu? Gazze’de de o olacak...'