SENDİKA YAZARI: 4 YAŞINDAKİ İSA ÖLDÜRÜLMELİ Mİ?

Abidin Yağmur: Bu ülkede çocuk öldürmek serbest mi, değil mi? ‘Çocuklar ölmesin’ demek yasak hiç şüphesiz.
Sendika yazarı: 4 yaşındaki İsa öldürülmeli mi?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

IŞİD, casuslukla suçladığı üç kişiyi 'küçük cihatçı' lakaplı 4 yaşındaki İsa Dare'ye infaz ettirdi. IŞİD tarafından yayınlanan propaganda videosunda, üzerinde IŞİD bayrağı olan siyah bir saç bandı takan ve örgüt militanları gibi kamuflaj giyen ‘küçük cihatçı’ lakaplı İsa’nın, ilk olarak kameraya dönerek “Burada kafileri öldüreceğiz” dediği görülüyor. Elinde otomobildeki bomba düzeneğini patlatmak için bir uzak kumanda olan İsa, son olarak da arabanın kalıntılarının yanında durarak ‘tekbir’ getiriyor.

Sendika.org yazarı Abidin Yağmur, bugünkü yazısında '4 yaşındaki İsa öldürülmeli mi?' diye sordu. O yazıdan ilgili bölüm şöyle;

Baba Türk, anne Nijeryalı bir İngiliz vatandaşı olarak doğmuş İsa Dare. Anasına İngiliz vatandaşlığı bol gelmiş, rahat batmış, el kadar sabiyi de alıp IŞİD’e katılmış. Cihat yapacakmış!

Anası cihat yaparken el kadar sabiyi bakıcıya verecek değildi ya, onu da cihatçı yapmış…

O gün gazetelerde gördüm.

Sabinin başına bir bandana bağlamışlar. Bandanada IŞİD amblemi. Sırtına, bacağına bir askeri kamuflaj giydirmişler. Ayakta sandalet…

Eline bombanın uzaktan kumandasını vermişler, bir aracın içinde ölümü bekleyen 3 ‘kafirin’ infazını yapsınlar diye.

El kadar bebe, ‘Kafirleri öldüreceğiz’ diyor, basıyor butona, infazı yapıyor, sonra yanan aracın başına geliyor, bağırıyor:

-Allahu ekber!

***

Bırak buluğ çağına ermeyi, daha altındaki beze kakasını yapan, süt dişleri dökülmemiş, anasının memesine sarılsa süt emecek kadar ufak bir çocuğun cihadı kabul olur mu, olmaz mı?

Onu hocalarına, olmadı Diyanet İşleri Başkanlığı’na sorarsın da, benim sana başka bir sorum var:

4 yaşındaki İsa Dare de öldürülmeli mi?

Kurşunun nereden, kimden geldiği önemli değil; asker kurşunu olur, polis kurşunu olur, keskin nişancı kurşunu olur, terörist kurşunu olur, havan topu olur, mayın olur, panzer olur, roket olur; 4 yaşındaki İsa Dare öldürülmeli mi, öldürülmemeli mi?

Şayet Rusya ya da Suriye, ‘IŞİD militanı’ 4 yaşındaki İsa Dare’yi öldürürse, Osmanlıspor maça çıkmadan önce ‘Çocuklar ölmesin, maça gelsin’ yazılı pankart açmalı mı, açmamalı mı?

Şayet Rusya ya da Suriye, ‘IŞİD militanı’ 4 yaşındaki İsa Dare’yi öldürürse, Rusya’nın ve Suriye’nin yandaş basınında ‘çocuk olduğu ileri sürülen terörist öldürüldü’ diye haber yapılmalı mı, yapılmamalı mı?

Şayet Rusya ya da Suriye, ‘IŞİD militanı’ 4 yaşındaki İsa Dare’yi öldürürse, Rusya’da ya da Suriye’den sözde vatansever, sözde aydınlıkçı bir tescilli dönek, oportünist ‘çok mutluyum’ diye twit atmalı mı, atmamalı mı?

Düşün, taşın, yanıtı kendine ver!

***

Benim düşüncemi soracak olursan…

4 yaşındaki İsa Dare de yaşamalı kardeşim!

Nazım’ın dediği gibi, ‘Düşmanlarım var kanlarına susamışım, düşmanlarım var kanıma susamış!’

Ama İsa Dare yaşasın kardeşim…

Hadi, sende yaz düşünceni…