Senin ülkende tecavüz var!

Alman bir profesör, Hintli bir erkek öğrencinin staj başvurusunu 'Hindistan'da tecavüz sorunu olduğu' gerekçesiyle reddetti. Profesör, gelen tepkilerin ardından özür diledi.
Senin ülkende tecavüz var!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Almanya'da Leipzig Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Annette Beck-Sickinger, staj için başvuru yapan erkek Hintli öğrenciyi, "Hindistan'da tecavüz sorunu olduğu" ve "bu nedenle Hintli erkek öğrencileri staja kabul etmediği"ni belirterek reddetti.

Öğretim görevlisi "Grubumda çok sayıda kadın çalışan var bu nedenle söz konusu tavrı desteklemem mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Stajyer adayının yanıtına başka bir elektronik posta ile yanıt veren profesör, bunun bir genelleme olduğunu ve bireylere uygulanamayacağını kabul ettiğini belirtti. Ancak yazı şöyle devam etti:
"Hindistan toplumunun uzun yıllardır süren tecavüz sorununu çözememesi anlaşılır bir durum değil. Her hafta Hindistan'dan haberler geliyor, özellikle de "toplu tecavüz" vakalarının oluşturduğu tehdit ortada. Bu durum benim açımdan toplumun kadınlara olan yaklaşımını da ortaya koyuyor. Ayrıca kadın turistler de gruplar halindeki erkekler tarafından kaçırılarak taciz ediliyor. Almanya'daki çoğu kadın profesör bu nedenlerle Hintli erkek öğrencileri kabul etmeyecek. Diğer Avrupa kadın kuruluşları da bize katılacak. Elbette Hindistan toplumunu değiştiremeyiz ya da etkileyemeyiz, ancak sonuçları Avrupa'yı etkileyecek kararlar alabiliriz."

Elektronik postaların sosyal medyada paylaşılması üzerine, Alman profesöre öfke büyüdü.

“AYIRIMCI BİR GENELLEME”
Bunun üzerine Twitter hesabından bir açıklama yapan Almanya'nın Hindistan Büyükelçisi Michael Steiner, Annette Beck-Sickinger'in ret gerekçesine kesinlikle karşı çıktığını ve bu ifadelerin "Hintli erkeklere yönelik ayrımcı bir genelleme" olduğunu belirtti, "Hindistan tecavüzcüler ülkesi değildir" dedi. Büyükelçi, Alman profesörü Hindistan hakkında daha fazla bilgi edinmeye ve "bir profesöre yakışmayacak şekilde" basite indirgeyen bu yaklaşımı düzeltmeye davet etti.


Yeni Delhi'de 2010 yılında düzenlenen protestolardan bir görüntü. Pankartta "Delhi'de tecavüz krizi var" yazıyor.

Tepkiler üzerine Annette Beck-Sickinger pişmanlığını dile getiren bir özür açıklaması yayımladı.

Özürde şu ifadelere yer verildi: Hata ettim. Üzdüğüm, sıkıntı verdiğim herkesten içtenlikle özür dilerim.

2012'de Delhi'de saldırıya uğrayan genç öğrencinin ölümüyle sonuçlanan toplu tecavüz olayına karışan ve idam cezasını bekleyen bir mahkûmun televizyonbelgeseline konu edilmesi çok tartışılmış, belgesel film geçen hafta Hindistan'da yasaklanmıştı.

Vehaber Menu