Sera Kadıgil: Asrın Katliamı‘nın baş sorumlusu Tayyip Erdoğan ve her kademeye atadığı basiretsizler ordusudur!

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, katıldığı KRT yayınında depremlerle ilgili 'İktidarın muhalif görünümlü aparatlarının yerden göğe haklı öfkemizi gerçek muhataplarından uzaklaştırmalarına izin vermeyeceğiz! Asrın Katliamı ‘nın baş sorumlusu Tayyip Erdoğan ve sırf kendi önünde el pençe divan dursunlar diye her kademeye atadığı basiretsizler ordusudur!' dedi.
Sera Kadıgil: Asrın Katliamı‘nın baş sorumlusu Tayyip Erdoğan ve her kademeye atadığı basiretsizler ordusudur!
2023-02-20 06:34:19   Güncelleme: 2023-02-20 06:34:19    

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, KRT ekranlarında İnal Demirel'in sunduğu Asıl Mesele programına katılarak Hatay'da deprem bölgesinden son gelişmeleri aktardı. Kadıgil, 'Köylerde insanlar evleri yıkıldığı için ahırlarda kalıyor. Depremzedeler kendi yaşam alanlarında devam etmek istiyorlar, tek geçim kaynağı olan hayvanlarını bırakmak istemiyorlar. Bu insanlar gelip çadır istiyor ancak çadır kentlerin dışına çadır verilmiyor' dedi.

Depremin üzerinden günler geçmesine rağmen bölgede ciddi organizasyonsuzlukların devam ettiğini belirten Kadıgil, çadır üreticilerinin, AFAD ve belediyelerin talebi dışında talep almadığını söyledi.

Deprem bölgesinde ciddi bir güvenlik problemi olduğuna dikkat çeken TİP Sözcüsü, kendilerine bölgedeki kolluk kuvvetleriyle ilgili darp ve kötü muamele nedeniyle pek çok şikâyetin ulaştığını söyledi.

Kadıgil, sığınmacılara yönelik haberlerin şiddeti körüklediğini belirtirken 'Kullanışlı muhalif görünümlü aparatların, ‘yağmacıların’ sığınmacı olduğu yönündeki haberlerine itibar edilmemesi gerekiyor. Bu tür manipülatif haberlerin pompalamasının nedeni, yaşananlardan kaynaklı mevcut öfkeyi Saray Rejimi’nden alıp yerinden yurdundan edilmiş garibanlara yöneltmek' dedi.

Kolluk kuvvetlerinden aldığı bilgiye göre yağma olaylarının yüzde 80-90’ının sığınmacılar tarafından yapılmadığını kaydeden Sera Kadıgil, 'Burada iyi insanlar ve kötü insanlar var ve bunların bir etnik kimliği, ırkı, dini, dili yok' diye konuştu.

Kadıgil, deprem bölgesinde kamuoyunun bilmediği pek çok insanlık dramının yaşandığını belirtirken, 'Elbistan’da bizzat tanık olduğum olayda Suriyeli genç bir kadın enkaz altında bebeğiyle çıkarıldıktan sonra bile başına geleceklerden korktuğu için hastaneye gitmek istemedi' ifadelerini kullandı.