Serbest bırakılan Ayşenur Arslan'dan açıklama: Merdan Yanardağ varken, Barış Pehlivan varken, Gezi hükümlüleri varken benim bu olayı mesele edecek durumum yok

İçişleri Bakanlığı'na Meclis'in açılacağı gün yapılan bomba saldırıya ilişkin sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve Halk TV'deki programı yayından kaldırılan gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı. Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, Ayşenur Arslan’ın kapısına polislerin geldiğini ve gözaltına aldıklarını duyurdu. Arslan, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Arslan, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, Biraz yorucu bir süreç tam da sağlığımın bozuk olduğu bir döneme denk geldi. O yüzden biraz konuşma orucu içinde olacağım' dedi.
Serbest bırakılan Ayşenur Arslan'dan açıklama: Merdan Yanardağ varken, Barış Pehlivan varken, Gezi hükümlüleri varken benim bu olayı mesele edecek durumum yok
2023-10-03 18:41:11   Güncelleme: 2023-10-03 18:41:11    

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan hakkında 'terör örgütü propagandası yapma' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından resen soruşturma başlatmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, '2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'ın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik  sarf ettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır' denildi.

Arslan'ın gözaltına alındığını duyuran gazeteci Seyhan Avşar, X hesabından şu ifadeleri kullandı: 

'TEM polisleri Ayşenur Arslan’ın kapısında. Ayşenur abla gözaltına alınıyor. Çağlayan’a götürülecek…'

Serbest bırakılan Arslan'dan açıklama: Sağlığımın bozuk olduğu bir döneme denk geldi 

Gazeteci Arslan serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'Bana söylenen bunun bir gözaltı olmadığı. Gözaltı prosedürü uygulanmadı. Hastaneye götürülmedim. Emniyet müdürlüğüne gitmedik. Neredeyse Terörle Mücadele Ekipleri bana savcılığa kadar kadar eşlik etti. Savcı sosyal medyada köpürmüş olan meselenin köpüğünü alarak sorular yöneltti. Ben orada ne anlattığımı ne kastettiğimi terörü övmek bir yana dursun bu konudaki kaygılarımı anlattım. Ve neticede serbest kaldım. Bunun sonucu takipsizlik ya da davaya dönüşmesi mi bilmiyorum. Netice itibarıyla buradayım. Bir tek şunu söylemek istiyorum. Canlı yayından alınıp savcılığa, mahkemeye oradan da Merdan Yanardağ varken; Herhangi yasal hakkının kullanması engellenen Barış Pehlivan varken; Gezi hükümlüleri varken benim bu olayı gereğinden fazla ciddiye alınıp mesele edecek durumum yok. Pek çok kişinin başına çok daha ciddi şeyler geliyor. Ben bunu mesele olarak görmekten utanırım. Medya tarihine bir vesileyle katkısı olacaksa da bundan da mutluluk duyarım. Biraz yorucu bir süreç tam da sağlığımın bozuk olduğu bir döneme denk geldi. O yüzden biraz konuşma orucu içinde olacağım. Bu ne kadar sürecek bilmiyorum. Sizleri meslektaşlarım aracılığıyla bilgilendiririm.'

Ne olmuştu? 

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Ankara'daki bombalı saldırı hakkındaki sözleri nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurması ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programını sonlandırma kararı aldıklarını duyurmuştu. 

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu: Talihsiz sözler

Arslan'ın açıklamalarını 'talihsiz sözler' olarak değerlendiren Mahiroğlu, 'Aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz' demişti. 

Ayşenur Arslan: Yanlış anlaşıldığım için üzgünüm 

Ayşenur Arslan, soruşturmaya ve programının yayından kaldırılmasına ilişkin, 'Yanlış anlaşıldığım için üzgünüm. Adımın terörle ve teröristle anılmasının büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle çok üzgünüm. Terör eylemiyle ilgili gündemde olan soru işaretlerini tekrarlamaktan ibaret benim yaptığım' demişti. 

Ayşenur Arslan ne demişti? 

Meclis'in açılacağı 1 Ekim (pazar) günü, düzenlenecek törenlere saatler kala İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bir canlı bomba kendini patlattı. Ayşenur Arslan, Halk TV'deki programda, Ankara'daki söz konusu terör saldırısına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

'Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?'