Serbest bırakılan kedi katiliyle ilgili Ankara'da eylem: Adalet öldü, Eros yaşıyor

Ankara Pati Gönülleri 1 Ocak'ta kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren katil zanlısı İbrahim Keloğlan'a verilen karara tepki için bir araya geldi.
Serbest bırakılan kedi katiliyle ilgili Ankara'da eylem: Adalet öldü, Eros yaşıyor
2024-03-15 03:18:13   Güncelleme: 2024-03-15 03:18:13    

Çankaya Belediyesi'nin önünde açıklama yapan grup, hayvan hakları vurgusu yaparken Keloğlan'a verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek, 'Katilleri koruma, hayvanları koru. Adalet öldü, Eros yaşıyor' sloganları attı.

İstanbul Bahçeşehir'de Eros adlı kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında yeni kararda, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Ancak iyi hal indirimi uyguladı, ceza 2 yıl 6 ay hapse çevrildi. Mahkeme ayrıca savcının tutuklama istemine uymadı, sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı koydu. 

Bakan Tunç: Neticede hapis cezası verildi

Öte yandan, Eros'un vahşice öldürülmesinden sonra katili İbrahim Keloğlan'a 'iyi halden yararlandırılarak' verilen  2 yıl 6 ay hapis cezası hakkında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Neticede bir hapis cezası verildi, kişinin buna itirazı ama başsavcılığın da itirazı olabilir. Buradaki ceza miktarı konusunda toplum tatminkar değil.' dedi.

Tunç, bir gencin İstanbul'un Başakşehir ilçesinde kedi 'Eros'un öldürülmesiyle ilgili davaya ilişkin sorusu üzerine, davanın daha önce görüldüğünü, 1 yıl 3 ay hapis cezası alan sanığın, 1 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiğini söyledi.