Sermiyan Midyat ve Sevcan Yaşar'a 'yaralama' suçundan para cezası

Oyuncu Sermiyan Midyat ile eski kız arkadaşı oyuncu Sevcan Yaşar'ın tartışmaları sonrası birbirlerini darbettikleri iddiasıyla yargılandıkları davada karar verildi. Sevcan Yaşar'ın Sermiyan Midyat'a açtığı davada mahkemeye sunduğu darp fotoğrafları ortaya çıkmış ve Yaşar, 'Yarı çıplakken videolarımı çekti' demişti...
Sermiyan Midyat ve Sevcan Yaşar'a 'yaralama' suçundan para cezası
2021-05-25 16:30:27   Güncelleme: 2021-05-25 16:30:27     AA

HER İKİ OYUNCUYA DA 'YARALAMA' SUÇUNDAN ADLİ PARA CEZASI
Gerekçeli kararda, müşteki sanık Sermiyan Midyat'ın, olay tarihinde yine müşteki sanık Sevcan Yaşar'ı basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığı gerekçesiyle 1120 lira adli para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Gerekçeli kararda, somut olayda ilk haksız hareketin kimden kaynaklandığının anlaşılamadığı gerekçesiyle her iki sanığın cezasında haksız tahrik indirimi uygulandığı aktarıldı.

Sanık Sermiyan Midyat hakkında, daha önceden hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı bulunduğu için bu hüküm uygulanmadığı vurgulanan gerekçeli kararda, yasal şartları oluştuğundan Sevcan Yaşar'ın aldığı cezaya ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı bilgisi verildi.

Gerekçeli kararda ayrıca, müşteki sanık Sermiyan Midyat'ın, 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarını işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraat kararı verildiği kaydedildi.

İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki sanık Sermiyan Midyat ile müşteki sanık Sevcan Yaşar'ın aynı evde yaşadıkları ve masrafları da ortak karşıladıkları anlatılmıştı.

İddianamede, Sermiyan Midyat'ın sebepsiz yere Sevcan Yaşar'a bağırarak hakaret içeren sözler sarf ettiği, ardından da 'bu evden gidemezsin' diyerek tehdit ettiği, bu olaydan yaklaşık 20 gün sonra da evden ayrılmak üzere eşyalarını toplayan Yaşar'a küfredip hakarette bulunduğu belirtilmişti.Midyat'ın daha sonra darbettiği Sevcan Yaşar'ın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığına vurgu yapılan iddianamede, Sevcan Yaşar'ın bağırarak komşularından yardım istediği ve olay yerine polis ekiplerinin çağrıldığı ifade edilmişti.

İddianamede, tarafların karakolda bulundukları sırada Sermiyan Midyat'ın 'buradan senin cesedin çıkacak' diyerek Sevcan Yaşar'ı tekrar tehdit ettiği anlatılmıştı.İddianamede, bu olaylar yaşanırken müşteki sanık Sevcan Yaşar'ın da Sermiyan Midyat'ı basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığına işaret edilerek, tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olduğu kaydedilmişti.Bu kapsamda müşteki sanık Sermiyan Midyat'ın 'kasten yaralama', zincirleme şekilde 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarını işlediği gerekçesiyle toplam 1 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, müşteki sanık Sevcan Yaşar'ın da 'kasten yaralama' suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.