Sevilay Yılman: Kadın teröristin hiç dikkat çekmeden caddeye girmiş ve bombayı yerleştirip, patlatmadan az önce kaçmış olması çok şaşırtıcı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Taksim'de İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı değerlendirdiği yazısında, 'Bazıları terörist kadının dış görüntüsü, kökeni ve eylemi gerçekleştirirken izlediği yol ve yöntem dolayısıyla doğruyu söylemediğini yani dediği gibi PKK/PYD’den değil, başka bir örgüt mensubu olabileceğini iddia ediyor.
Sevilay Yılman: Kadın teröristin hiç dikkat çekmeden caddeye girmiş ve bombayı yerleştirip, patlatmadan az önce kaçmış olması çok şaşırtıcı
2022-11-15 18:14:32   Güncelleme: 2022-11-15 18:14:32    

Doğru olabilir bu yaklaşım çünkü tuhaflıklar var gerçekten. Başka bir alçaklık olabilir arkasında ve hedef şaşırtmak için de PKK/PYD demiş olabilir. Ancak kesin olarak böyledir dememek lazım zira PKK/PYD de ak sütten çıkmış ak kaşık falan değil.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacıların pazar günü gruplar halinde İstiklal Caddesi'ne çıkarma yaptıklarını belirten Yılman, 'O nedenle İstanbullu için İstiklal o gün yok hükmünde gibi bir şey. Buna mukabil polisin de yoğun güvenlik önlemi aldığını söylemem gerekiyor. Hem de öyle böyle değil.

Hemen her noktada kontroller var ve tabir-i caizse kuş uçurtmuyorlar. Hatta bazen bu kontroller o caddede çalışanları, esnafları canından bezdiriyor. O nedenle kadın teröristin hiç dikkat çekmeden caddeye girmiş ve bombayı yerleştirip, patlatmadan az önce kaçmış olması çok şaşırtıcı.' diye yazdı.

Vehaber Menu