Şevkin: '200 TL'yle geçen yıl 100 kilo soğan alabiliyordunuz, şu anda 7 kilo alıyorsunuz. İşte yaparsa AKP yapar'

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 'Geçen sene soğanın kilosu 2 TL'ydi, şu anda bir tek soğan 10 TL. 200 TL'yle geçen yıl 100 kilo soğan alabiliyordunuz, şu anda 7 kilo alıyorsunuz. İşte yaparsa AKP yapar arkadaşalar' dedi.
Şevkin: '200 TL'yle geçen yıl 100 kilo soğan alabiliyordunuz, şu anda 7 kilo alıyorsunuz. İşte yaparsa AKP yapar'
2023-04-05 13:51:45   Güncelleme: 2023-04-05 13:51:45    

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, TBMM Genel Kurulu’nda dün yaptığı konuşmada, kürsüden gösterdiği bir adet soğanın fiyatının 10 lira olduğunu söyledi. Şevkin, Genel Kurul’a 200 TL’lik banknot göstererek, 'Bu 200 TL’lik banknotla ne alabiliyoruz? Geçen sene soğanın kilosu 2 TL’ydi, şu anda tek bir soğan 10 TL. 200 TL’ye geçen yıl 100 kilo soğan alabiliyordunuz, şu anda 7 kilo alıyorsunuz. İşte yaparsa AKP yapar arkadaşalar' diye konuştu. Şevkin, şunları söyledi:

'Farklı sanal gündemlerle uğraşıyoruz'

'Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş şekilde özelleştirme ve satış işlemleri gerçekleştiriliyor. Bunun içerisinde şeker fabrikaları, tekel, kağıt fabrikası gibi pek çok alan var ve ne yazık ki enerjide de durumumuz ortada. BOTAŞ'ı da paramparça ederek satmaya çalışıyorsunuz. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı zaten satılmış durumda. Bu komisyonun, yaşanan depremler sonrası gidip, incelemeler yapıp deprem bölgesinde yer alan 353 organize sanayi bölgesinin 35’inde deprem sonrası faaliyetleri incelemesi ve orada hayatını kaybetmiş ve göç etmiş ve orada çalışamaz durumdaki insanların durumunu ortaya koyması gerekirken ne yazık ki şu anda farklı sanal gündemlerle uğraşıyoruz. Doğrusu, hayatını kaybeden insanlarla ilgili ne yapılıyor, bilmiyoruz.

'BOTAŞ’ın şirketlere dönüşmesinin önü açılıyor'

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) ihraç edilecek doğal gazın Türkiye üzerinden iletim tarifesini firmalara göre farklı fiyat, hüküm ve tarifeler üzerinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın onayına bırakıyorsunuz, bu da kabul edilebilecek bir şey değil. Stratejik öneme sahip BOTAŞ maalesef parçalanıyor. Şirketlere dönüşmesinin önü açılıyor. Birtakım işlemler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın iznine bırakılıyor ve Cumhurbaşkanı’na geniş yetkiler veriyorsunuz. Kâr eden BOTAŞ fona devredilirken Sayıştay’ın ve TBMM’nin denetiminden uzaklaştırıldığını ve ondan sonra zarar etmeye başladığını artık sağır sultan bile biliyor. Bağımsız ve özerk olduğu iddia edilen bu kurumun, bakanlıktan izin alacak şekilde bir düzenlemeye çevrilmesi, Varlık Fonu’nda Cumhurbaşkanı’nın başkanlık ettiğini bildiğimiz bu süreçte bu kurumun bağımsız olmayacağı da ortadadır.

'Kamu mühendisleri insanca bir maaş almak istiyor'

150 bine yakın kamu mühendisinin feryatlarını iletmem istendi. Bunu söylemek zorundayım. Bu ülkeye proje üreten, kontrol yapan, altyapı ve üstyapı tesislerini kontrol eden kamu mühendisleri insanca bir maaş almak istiyor. Özlük haklarının düzenlenmesini istiyor. Lütfen buna biraz kafa yorun, kamu mühendisleri için gerekli düzenlemeleri de bu Meclis kapanmadan gelin yapalım.

'200 TL’ye geçen yıl 100 kilo soğan alabiliyordunuz'

Şu anda cebimden bir 200 TL çıkarıyorum. Bu 200 TL’lik banknotla ne alabiliyoruz? Geçen sene soğanın kilosu 2 TL’ydi, şu anda tek bir soğan 10 TL. 200 TL’ye geçen yıl 100 kilo soğan alabiliyordunuz, şu anda 7 kilo alıyorsunuz. İşte yaparsa AKP yapar arkadaşalar. Şu anda bu 200 TL’ye maalesef bir kilogram dahi kıyma alamıyorsunuz. Bunu gerçekten yaparsa AKP yapar.

'Bu ülkede her gün bir kadın öldürülüyor'

Bu ülkede, maalesef bütün bu biyolojik afetler nedeniyle 250 bin insan hayatını kaybetti. Buna kafa yormadınız. Bu ülkede kadın cinayetleri yaşandı, her gün bir kadın öldürülüyor. Buna kafa yormadınız. Bu ülkede sizin vahşi madenciliğiniz nedeniyle madenlerde insanlar hayatını kaybetti. Onların kanı üzerinden siyaset yaptınız ve utanmadınız. Ne yazık ki bu ülkede, çadırı temin edemeyen, şu anda hâlâ, iki ay geçmiş, barınma, konteyner, hijyen sorununu çözemeyen Kızılay ve AFAD’da herhangi biri istifa etmemekte. Ancak valiler istifa edip AKP’den milletvekili olmak için sıraya girmektedir. Bunu hangi başarınızdan dolayı yapıyorsunuz? Dolayısıyla bu ülkede kadınlara ‘çürük’, ‘sürtük’, ‘cibilliyetsiz’ diyenlerden bu kadınlar hesabını soracak. 15 Mayıs’ta, hiç merak etmeyin, 13. Cumhurbaşkanı’mızın başkanlığında bu ülkeye baharı getireceğiz.'