Şeyma Subaşı’na 550 bin lira ceza!

Sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı, Instagram hesabında gizli reklam yaparken yakalandı. Şeyma Subaşı, tekstilden mücevhere birçok markanın reklamını yapıp ancak reklam olduğunu belirtmediği için 550 bin lira ceza yedi.
Şeyma Subaşı’na 550 bin lira ceza!
2024-07-31 05:39:39   Mettre à jour: 2024-07-31 05:39:39    

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı ile yaptığı evlilik sonrası magazin dünyasında tanınan Şeyma Subaşı'nın başı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle dertte.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Subaşı'na yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından inceleme yapıldı.

BAKANLIK ŞEYMA'YI TESPİT ETTİ

Ticaret Bakanlığı, yaptığı incelemede Şeyma Subaşı’nın, tekstilden mücevhere kadar birçok markanın tanıtımını yaptığını ancak ‘reklam’ olduğunu belirtmediğini tespit etti.

Hal böyle olunca Subaşı için para cezası kaçınılmaz oldu.

550 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Subaşı’na, farklı tarihlerde beş markanın reklamını yaptığı gerekçesi ile 550 bin 59 lira para cezası kesildi.

Sabah'ın aktardığına göre sosyal medya hesabını ciddi bir kazanç kapısı haline getiren Subaşı'nın, şikayete konu olan markaların reklamlarını yapmak için kaç para aldığı ise bilinmiyor.

'FOŞUR FOŞUR' CEZA

Öte yandan sosyal medyada yayınladığı 'foşur foşur' temizlik videolarıyla tanınan Cem Özkök de bu durumdan nasibini almıştı.

Özkök, kendi şirketine ait ürününün tanıtımını yaparken ‘reklam’ etiketi kullanmadığı için 500 bin TL vergi cezası ödediğini duyurmuştu.

GİZLİ REKLAM NEDİR?

Gizli reklam, tüketicilere fark ettirilmeden ürün veya hizmetlerin tanıtımını yapma yöntemidir. Bu tür reklamlar, izleyicilerin tanıtımın bir reklam olduğunu anlamasını engeller ve bu nedenle yanıltıcı olabilir.

Türkiye'de, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği, reklamlarda açıkça belirtilmesi gerektiğini ve gizli reklamın yasak olduğunu düzenler.