Sezgin Tanrıkulu'dan AKP'li Çelebi'ye yanıt: Kürtlerle uğraşanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satıyorlar

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 'Yakında 'Opera’ya gitmek de terör faaliyetidir' derler. Türkiye’nin ortak değeri Kürtlerle, Kürt sanatçılarla, siyasetçilerle ve sıradan vatandaşlarla uğraşanlar; diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satıyorlar' dedi.
Sezgin Tanrıkulu'dan AKP'li Çelebi'ye yanıt: Kürtlerle uğraşanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satıyorlar
2023-11-20 03:15:24   Güncelleme: 2023-11-20 03:15:24    

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'daki bir opera dinletisine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Diyarbakır Tanrıkulu ve HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan ile katılmıştı. 

AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, 'Özgür Özel’in kurultayda Demirtaş’a gönderdiği selam; HDP’li Pervin Buldan tarafından Kadıköy’de Opera’da alınmış… Hem Atatürk hem Demirtaş olmaz!' diyerek Özel'i eleştirmişti. 

'Yakında 'Opera’ya gitmek de terör faaliyetidir' derler'

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, eleştirilere şu şekilde yanıt verdi: 

'Yakında 'Opera’ya gitmek de terör faaliyetidir' derler. Türkiye’nin ortak değeri Kürtlerle, Kürt sanatçılarla, siyasetçilerle ve sıradan vatandaşlarla uğraşanlar; diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satıyorlar. Kürtler; bu Cumhuriyetin sonradan değil, kuruluşundan beri vatandaşlarıdır. Diline ve kültürüne bir konser nedeniyle saldıranlar bilmeliler ki; Kürtler vatandaşlıklarını parayla satın almadılar ya da sonradan kazanmadılar. Mücadeleleri de sizin bu saldırılarınıza karşı eşit vatandaşlık içindir.'