Silopi'de 50 yaşındaki kadının ölüsü 6 gündür sokakta!

Şırnak Silopi’de evinin avlusunda vurulan 50 yaşındaki Taybet İnan’ın cesedi altı gündür sokakta bekletiliyor.
Silopi'de 50 yaşındaki kadının ölüsü 6 gündür sokakta!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

6 gündür cesedi sokakta bekletilen Taybet İnan'ın oğlu Mehmet İnan, annesinden hemen sonra vurulan amcası Yusuf İnan’ın kan kaybından hayatını kaybettiği için evlerinin bodrumunda bekletildiğini belirtirken, üç gündür haber alamadığı babası Halit İnan’ın da akıbetini merak ediyor.

Diken’in telefonda ulaştığı Mehmet İnan, o dakikalarda amcası Yusuf İnan’la telefonda konuştuklarını belirterek şunları söyledi: “Telefonla polisi ve 112’yi arayarak ambulans istediler. Ambulansın sokağa girememesi üzerine polis  beyaz bayrak alarak sokağa çıkmalarını ve ambulansa yürümelerini söyledi. Bunun üzerine beyaz bayrak taşıyarak evden çıktılar. Bezle çıktılar, vuruldular. Yanlarında ailemizden üç kişi daha vardı. Bana biz geri dönüyoruz araçtan ateş açıyorlar dediler. Ben telefondaydım ateş açıldığını duydum. Annem orada tekrar vurulmuş. Vurulup içeri giren amcam bir gün sonra kan kaybından öldü. Evin sol tarafında zırhlı araç var. Oradan ateş açmışlar. Burunlarını çıkardıklarında ateş ediyor.”

 

‘Babama ulaşamıyorum’

Amcasının cenazesinin evlerinin bodrumuna konulduğunu söyleyen İnan, annesinin sokakta kalan cenazesi için de defalarca yardım istemelerine rağmen ambulans girmediği için cenazeye alamadıklarını kaydetti.

İnan’ın bir diğer kaygısı ise yine evinin avlusunda vurulan babası Halit İnan’dan hiç haber alamaması. Babasının da hayatını yitirdiğinden endişe eden İnan, “Babam hayvanlarına su, yiyecek vermek için avluya çıkmış. Orada vurulmuş. Üç gün öncesine kadar haber alabiliyorduk. Şu an ondan da haber alamıyorum. Bütün telefonları kapalı. Elektrikler 10 gündür yok. Annemin cenazesi zırhlı araca 50 metre uzaklıkta ama biz alamıyoruz. Ne zaman beyaz bayrak çıksa ateş açıyorlar”dedi.

‘Bölge halkına düşman ceza hukuku uygulanıyor’

Sezgin Tanrıkulu, dün Silopi’de bir yurttaşın sesini Meclis’e duyurmaya çalışmış, AKP’lilerin itirazlarıyla karşılaşmıştı.

Başka bir mahallede oturan Mehmet İnan, Nuh Mahallesi’ndeki cenazelerine ulaşabilmek için CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’dan da yardım istedi.

Tanrıkulu, kendisine her gün benzer birçok yardım talebinin ulaştığını kaydetti. CHP milletvekili bölgede devam eden savaş haline dikkat çekerek, “Ortada tarif edilmez insani dramlar vr. Yürütüldüğü söylenen mücadele halka karşı da yürütülüyor. Bölge halkına düşman ceza hukuku uygulanıyor” diye konuştu.

 

Meclis Genel Kurulu’nda da dün Silopi’den bir yurttaşa telefonla bağlanan, ancak AKP’lilerin yoğun itirazlarıyla karşılaşan Tanrıkulu, “Bana gelen yüzlerce çığlık var böyle. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi üyeleri buna bile tahammül edemiyor”dedi.