Silvanlı: Evde gıda tükendi, buna rağmen barıştan başka şey istemiyoruz!

Sokağa çıkma yasağının 9'ncu gününe girdiği ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır Silvan'da, özel harekat polisleri ve askerlerin saldırıları sonucu 7 yaşındaki Abdullah Güney ve 12 yaşındaki İbrahim Yazkent adlı çocuklar yaralandı.
Silvanlı: Evde gıda tükendi, buna rağmen barıştan başka şey istemiyoruz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Abdullah Güney, Tekel Mahallesi'nde bombaatar parçasından yaralanırken, İbrahim Yazkent ise askeri saldırıların yoğunlaştığı Konak Mahallesi'nde ikamet ettiği evinde sağ bacağına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralılar Silvan Devlet Hastanesi'ne getirilip tedavi altına alındı.

Yaralıların tedavileri sürerken, yaralı çocuklar üzerinde inceleme yapan uzun sakallı polislerin çocuklara "Silah varmıydı sende?" diye sormaları dikkat çekti. Bacağına kurşun isabet eden İbrahim Yazkent, "Televizyon izliyordum. Babamı aramaya gittim ve bir patlama sesi duydum. Sonra ayağımda kan gördüm" dedi. Polisin kendisine "Silah varmıydı sende?" diye sorduğunu belirten Yazkent kendisinin de onlara "Silahı nerden bulayım?" diye sorduğunu söyledi. Bacağına kurşun isabet eden ve halen kurşunun bacağında olduğu İbrahim'in annesi Songül Yazkent oğlunun babasıyla konuşmak için telefon başına gittiği sırada ses geldiğini ve oğlunun vurulduğunu belirterek, "Evlerimizdeyiz. Kapıları üzerimize kilitlemişiz. Dışarı çıkamıyoruz. Evde gıda tükendi. Buna rağmen barış dışında bir şey istemiyoruz" dedi.

YARALANAN 2 ASKERDEN BİRİ HAYATINI KAYBETTİ

DHA'nın haberine göre ise, operasyonda çıkan çatışma bir teğmen ve bir uzman er asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan teğmen yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralı uzman erin tedavisi ise sürüyor.

'MOĞOL MANTIĞIYLA SALDIRIYORLAR'

Silvan'da bulunan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, ilçede katliam yapılmak istendiğini belirterek, "Moğol mantığıyla saldırıyorlar. Sivilleri katlediyorlar. Amaçları teslim almakdır. Halka diz çöktürmeye çalışyorlar. BM başta olmak üzere tüm uluslar arası kuruluşlara çağrı yapıyorum. Gözlemci göndermeleri gerekiyor. Halkımza da çağrımız var. Bir an önce herkes bulunduğu alanda tepki vermelidir. Burada imha konsepti uygulanıyor" dedi.

Aslan, elektrik, su ve internet kesintisinin ilçeye uygulandığını ve insanlara teslimiyet dayatıldığına dikkat çekti. Aslan, herkesi bulunduğu yerde katliama dur demeye ve tepki göstermeye çağırdı.

DİHA

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü