Simpson'lardan dikkat çeken '2024' kehaneti: Tüm dünya karanlığa gömülecek

Bilim insanlarının 2024 başlarında meydana gelecek Güneş fırtınası hakkında uyarıları gündemi işgal etti. Elektrik kesintileri yaşanması beklenen yeni yıl dönemi Simpson'lardaki bir sahneyi akıllara getirdi. Korkutan kehanete göre insanlar ilkel bir yaşama hapsolacak.
Simpson'lardan dikkat çeken
2023-12-12 00:37:19   Güncelleme: 2023-12-12 00:37:19    

Bazı bilim insanları son zamanlarda 2024 yılı ile birlikte Güneş'te yaşanacak patlamalara dikkat çekti. Güneş fırtınası ile birlikte ülkemizde ve dünyada yaşanacak elektrik kesintileri de gündem oldu.

Henüz NASA beklenen Güneş fırtınaları ile ilgili bir açıklama yapmış olmasa da kamuoyunun merakını uyandıran konu ile ilgili Simpsonlar'daki kehanet ilgi çekti.

Coronavirüs pandemisi, Donald Trump'ın başkanlık seçimlerini kaybetmesi ve akıllı saat teknolojisinin yükselişi gibi olayları bildiği öne sürülen Simpsonlar'daki yeni yıl sahnesi gündem oldu

Ayrıca, dizide Ebola virüsünün ortaya çıkışı ve yemeklerde at etinin kullanılması gibi skandallar da yer almıştı. İki Essexli Beatles hayranının, 50 yıl önce gönderdikleri mektuba Paul McCartney'den yanıt aldıklarını açıklaması da Simpsonlar tarafından önceden tahmin edildi. Medya devi Fox'un Disney'e satışı ve Lady Gaga'nın Super Bowl'da uçarak sahne alması da dizinin başarılı tahminlerinden sadece birkaçı.

Simpsonlar, 2009 yılında yapımına başlanan ve İngiltere'nin en yüksek binası olan The Shard'ı, 1995 yılında yayımlanan bir bölümde Londra semalarında göstererek, bir kez daha öngörüsünü kanıtladı. Beyrut'taki korkunç patlama, akıllı telefonların yaygınlaşması ve NBA yıldızı Kobe Bryant'ın trajik ölümü gibi olaylar da dizinin öngördüğü olaylar arasında yer alıyor.

Simpsonlar'ın son bölümünde yer alan sahnede birden bir patlama oluyor ve tüm elektronik cihazlar kullanılamaz hale geliyordu. Dizide karakterlerin tıraş makinesi yerine makas, akıllı telefonlar yerine ise tekrar kağıt kalem kullandığı detayı da gözlerden kaçmadı. Patlamanın ardından tüm dünya karanlığa bürünüyor.

Ayrıca 2024 yılında hayatı esir alacak bir maymun virüsü yaşanacağına da değiniliyor. Dizinin önceden yayınlanan bölümlerinin birinde Homer Simpson, evinde maymun beslemeye başlıyor ve ardından maymun virüsüne yakalanıyor.