Sinan Ateş cinayetiyle ilgili başsavcılıktan açıklama

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Tutuklananlar arasında iki özel harekat polisi de bulunuyor. Polislerden birinin, tetikçiyi İstanbul'dan Ankara'ya getiren aracı kullandığı diğerinin de aynı araçta olduğu belirtiliyor.
Sinan Ateş cinayetiyle ilgili başsavcılıktan açıklama
2023-01-05 20:16:55   Güncelleme: 2023-01-05 20:24:16    

Doç. Dr. Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, 30 Aralık'ta, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde motosikletli şüphelinin silahlı saldırısına uğradı. Başından vurulan Sinan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti, arkadaşı Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı. Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı. Daha önce adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, 1'i adli kontrolle serbest bırakıldı.

4 şüpheli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi

Bugün emniyette ifade işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4'ü daha adliyeye sevk edildi. 3'ü İstanbul'da gözaltına alınan 4 şüpheli, soruşturma savcısına ifade verdikten sonra tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 4 kişi daha tutuklandı.

Başsavcılıktan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 4 şüphelinin Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklama talebiyle sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince yapılan sorguları neticesinde 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanmalarına karar verildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

'30/12/2022 tarihinde İlimiz Çankaya İlçesi Kızılırmak Mahallesi 1456. Sokak üzerinde Sinan ATEŞ'in ateşli silah ile öldürülmesi, Selman BOZKURT'un ise yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınan şüphelilerden 05/01/2023 tarihi itibarıyla ifade ve sair adli işlemleri biten 4 şüphelinin Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan savunmalarını müteakip tutuklama talebiyle sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince yapılan sorguları neticesinde 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir.

Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Vehaber Menu