Sinan Ateş soruşturmasında yeni tespitler: Saldırı yeri ve kaçış güzergâhı telefon imajında çıktı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesi sonrası açılan soruşturmada yeni bulgular tespit edildi. Elde edilen dijital materyallerde saldırı yeri, kaçış güzergahı bulunurken, şüphelilerin saldırı yerinden konum bilgisi paylaştığı belirlendi.
Sinan Ateş soruşturmasında yeni tespitler: Saldırı yeri ve kaçış güzergâhı telefon imajında çıktı
2023-02-01 23:46:39   Güncelleme: 2023-02-01 23:46:39    

HaberTürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada önemli bilgiler ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelemesinde önemli delil ve tespitlere ulaşıldı. Bazı şüphelilerin cinayet öncesinde, saldırganların kaçış güzergâhlarına dair konum bilgisi paylaştıkları ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine Savcılığın, şüphelilerin saldırı öncesinde ve sonrasında telefon irtibatı kurduğu isimleri mercek altına aldı.

Soruşturma kapsamında; ilki hemen cinayetin ardından olmak üzere iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan ve tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş, ve Emre Y. eksenli önemli detaylara ulaşıldı.

Her iki isimden elde edilen dijital materyaller üzerinde detaylı incemeler yapıldı. Burada elde edilen edilen veriler ile diğer faillerin dijital materyal verileri karşılaştırıldı. Yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde önemli delillere ulaşıldı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü