Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten Baki Özışık'a: Bilgi ya da belgeye sahip misiniz, ne zaman paylaşacaksınız?

Özışık kardeşlerden Baki Özışık'ın Twitter’daki (X) sohbet odasında 'Sinan Ateş’in bir duruşu vardı, MHP de gereğini yaptı' ifadelerini kullanmasının ardından Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Özışık'a, 'Sinan'ın -hiçbirimizin bilmediği- ihanetine dair bir bilgi yahut belgeye sahip misiniz? Eğer sahipseniz kamuoyunda oluşan merakı gidermek için bu bilgi ve belgeleri ne zaman paylaşacaksınız?' sorularını yöneltti.
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten Baki Özışık'a: Bilgi ya da belgeye sahip misiniz, ne zaman paylaşacaksınız?
2024-01-02 10:47:50   Güncelleme: 2024-01-02 10:51:44    

Baki Özışık, sosyal medya platformu X'teki bir sohbet odasında Sinan Ateş cinayeti üzerine 'Sinan Ateş’in bir duruşu vardı, MHP de gereğini yaptı. MHP’nin içinde hain insan olmaz, haini sokmazlar' ifadelerini kullanmıştı. Ateş'in eşi Ayşe Ateş, bugün X üzerinden yaptığı açıklamada Özışık'ın sözlerine cevaben 'O, yapılan bütün zulümlere, atılan bütün iftiralara, yöneltilen bütün tehditlere rağmen inandıklarından, kendini adadıklarından ömrünün son anına dek vazgeçmedi. Ölümü göze aldı, 'Davasından döndü' denmesini göze almadı' dedi.

Özışık'a İyi Parti Medya İlişkileri Başkan Danışmanı Avukat Funda Dilara Atakan ve Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş de tepki gösterdi.

'İnsan konuşmazsa hayvan ondan üstün olur'

Ayşe Ateş'in yaptığı açıklamanın tam metni şöyle: 

''Sinan Ateş bir haindi. MHP de gereğini yaptı' şeklinde sözler sarf eden Baki Özışık'a:

Kocam Sinan Ateş'in ne pusulası bozuktu ne de omurgası yamuktu. Hain de değildi, zalim de. O, yapılan bütün zulümlere, atılan bütün iftiralara, yöneltilen bütün tehditlere rağmen inandıklarından, kendini adadıklarından ömrünün son anına dek vazgeçmedi. Ölümü göze aldı, 'Davasından döndü' denmesini göze almadı.

Sinan mertti, yiğitti, erdemliydi, karakterliydi, adam gibi adamdı diyebilirsiniz ancak hain kelimesini onunla yan yana getirebileceğiniz bir emareyi şeref, namus, ahlak ve sadakat çizgisinden şaşmadan geçirdiği ömrünün hiçbir yerinde bulamazsınız.

Şimdi size soruyorum:

Sinan'ın -hiçbirimizin bilmediği- ihanetine dair bir bilgi yahut belgeye sahip misiniz?

Eğer sahipseniz kamuoyunda oluşan merakı gidermek için bu bilgi ve belgeleri ne zaman paylaşacaksınız?

Unutmayın ki insan, hayvandan konuşmakla üstündür. Ama doğru konuşmazsa hayvan ondan üstün olur.'