Sınav yerine 1 saat erken geldi, bahçede beklerken sınavı kaçırdı

Oturumları iptal edilen 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu sona erdi.
Sınav yerine 1 saat erken geldi, bahçede beklerken sınavı kaçırdı
2022-09-18 13:56:57   Güncelleme: 2022-09-18 13:59:15     ©AA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), 31 Temmuz 2022'de düzenlenen ve iptal edilen 2022-KPSS Lisans oturumlarının ilki Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu sona erdi.
2022-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu, saat 10.15'te başladı. Adaylara 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre verildi.


Sınav dolayısıyla çok heyecanlı olmadığını dile getiren Rojda Abik, 'Pek hazır değilim. O yüzden stresli değilim. Kendimi denemek için gireceğim' dedi.
Kızını sınava getirdiğini söyleyen Sevda Güleç, 'Psikolojileri çok bozuldu bütün gençlerin. Bu ikinci tekrardan, sil baştan. Yazık bu emek eziyete. Bu çocuklara yazık günah. İnşallah bu sefer bir şey olmaz. Bir senedir hazırlanıyorlar. Bir seneleri çöp oldu. Maddiyatı bıraktım, manevi olarak psikolojileri çok bozuldu' ifadelerini kullandı.
Çalıştığı için sınava kapsamlı bir şekilde hazırlanamadığını ifade eden Nisa Demirkıran, 'Üstün körü baktım. Dershaneye falan gidenler varmış. Belli bir puanın üstünde alırsam yaparım. Zannetmiyorum çok yüksek puan alacağımı. Bir de ben Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Benim atanmalarım biraz daha yüksek oluyor. O yüzden 70'le atanamam diye düşünüyorum. Geçen sefer 83-84'le atandık en son' diye konuştu.

Sınav yerine 1 saat erken geldi, bahçede beklerken sınavı kaçırdı

Tokat’ta KPSS'nin yapıldığı sınav merkezine erken gelen aday, bir anlık dalgınlığı nedeni ile sınava giremedi.
KPSS Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavı sebebiyle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü’nde saat 10.00'dan sonra gelen adaylar salonlara alınmadı. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde sınav salonunun kapısının kapatılmasından 6 dakika sonra gelen bir aday da sınava giremedi. Sınavın yapılacağı merkeze 1 saat öncesinden geldiğini belirten genç, okul bahçesinde beklerken sınav saatini fark edemediğini söyledi.

Öte yandan, temmuzda yapılan ve iptal edilen oturumlardan Eğitim Bilimleri ise bugün 14.45'te başlayacak. Adaylara, 100 dakika süre verilecek ve 80 soru yöneltilecek.
ÖSYM takvimine göre, KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür sınav sonuçları, 21 Ekim'de açıklanacak.