Sınırda asker görmedim, Türkiye'ye geçiş kolay!

Türkiye'den IŞİD'e katılımlar artarak devam ederken İstanbul'da çalışırken IŞİD'e katılan bir kişi süreci şu sözlerle anlatıyor: Geçerken kaçakçı koşmamızı istedi. Sırt çantalarımızla koştuk. Ben asker görmedim. Tahminen geçiş kolay, 50 metre koştum ve he
Sınırda asker görmedim, Türkiye'ye geçiş kolay!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

IŞİD'liler gülerek Türkiye'ye giriş yaptıkları gibi kolayca da sınırın diğer tarafına geçip örgüte katılım sağlıyorlar. Amberin Zaman’ın Al Monitor’de yayınlanan haberine göre 25 yaşındaki Hüseyin Mustafa Peri, İstanbul’un Güngören semtindeki bir fırında çalışırken tanıştığı İbrahim Usame’nin de etkisiyle IŞİD’e katılmaya karar vermiş. Amberin Zaman, kendisine ulaştırılan videoda bahsi geçen yerlere gittiğini, ancak Peri’yi tanıyan ya da hikayesini doğrulayan hiç kimseye ulaşamadığına dikkat çekti.

Zaman, buna karşılık, Güngören’de Peri’nin anlattığı gibi ‘benzer tişörtler ve kargo pantalonlar giyen, kendi aralarında Arapça konuşan‘ kişiler gördüğünü vurgulayıp bu erkeklerin ‘IŞİD tipinde‘ olduğunu belirtti.

“İbrahim Usame, numara verdi. Daha sonra ben numarayı aradım. Gaziantep’e geçmemi istediler” diyen Peri, yolculuğunuysa şöyle anlattı: “Gaziantep’te işte… görüştüm şahısla. O da direkt zaten taksiye binmemi söyledi. Ondan sonra bir yere bıraktı. Bir minibüs geldi beni içeri aldı, ondan sonra sınıra götürdü. Sınırda bir köy vardı, o köyden geçiş yaptık.”

Türkiye’den Suriye’ye geçişin kolay olduğunu söyleyen Peri, “Geçerken kaçakçı koşmamızı istedi. Sırt çantalarımızla koştuk. Ben asker görmedim. Tahminen geçiş kolay, 50 metre koştum ve herhangi bir sorun görmedim” diye anlattı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü