Sinpaş mahkemenin kararına uymayıp inşaata devam etti

Muğla Kızılbük’te mahkemenin ‘dur’ demesine rağmen Sinpaş’ın otel projesi inşaatına devam ettiği ortaya çıktı. Marmaris Kent Konseyi’nden Halime Şaman, 'Bu talanı mutlaka durduracağız' dedi.
Sinpaş mahkemenin kararına uymayıp inşaata devam etti
2022-08-07 16:30:38   Güncelleme: 2022-08-07 21:39:56    

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre,  Şaman, 'Şirket hâlâ çalışmaya devam ettiğini gördük. İşin daha kötüsü ise güya milli parklara ait olan kapının da Sinpaş özel güvenlik birimlerinin kontrolünde olduğu da görüldü. Karar çıkmasına rağmen şirketin bunları yapması kanuna aykırı' diye konuştu.

Şaman, 'Şirket bölgede adeta ekolojik yıkım yarattı' dedi ve ekledi:

'Milli Park sınırları içerisinde yer alan inşaatta dinamit patlaması yaptı. Patlama sonucu kıyının, ormanın ve endemik türlerin tahribi gerçekleşti. Ayrıca sahile dışarıdan kum getirildiği biliniyor. Bu yıkımın bilirkişi raporu 7 ay önce çıkmasına rağmen mahkeme kararı geç verdiği için şirket faaliyetini sürdürdü. Mahkeme kararı sonrası 8 Ağustos Pazartesi gününe kadar şirkete süre verdik. Şirket faaliyetine devam ederse 14 Ağustos Pazar günü büyük bir eylem yapacağız. Bu talanı durduracağız. Belediyenin, Bakanlığın bu talanı durdurması gerekiyor. Bölgenin yeniden rehabilitesi yapılması gerekiyor.'

Vehaber Menu