Şirin Payzın'dan Süleyman Soylu'ya yanıt: Sedat Peker'inkiler de dahil bütün iddialar için savcıların önünü açın hepsi araştırılsın

Gazeteci Şirin Payzın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, kendisini hedef alarak söylediği 'Ailem, oğlum ve şirketiyle ilgili kim ne biliyorsa 1 hafta süre. Bildiğinizi söylemezseniz namertsiniz. Bir tek şey çıkarsa 1 dakika görev yapan şerefsizdir' sözlerine yanıt verdi.
Şirin Payzın'dan Süleyman Soylu'ya yanıt: Sedat Peker'inkiler de dahil bütün iddialar için savcıların önünü açın hepsi araştırılsın
2022-08-25 16:36:17   Güncelleme: 2022-08-25 16:36:17    

Halk TV'de Sedat Peker'in iddialarını hatırlatan Payzın, 'Süleyman Soylu, bütün bu iddialar için iktidarın baskısından korkan bütün savcıların önünü açsın, iddialar araştırılsın. Sonuç pırıl pırıl tertemiz çıksın. Biz de 'ne güzel, ülke tertemizmiş meğerse' der onu da konuşuruz' dedi. 

Bakan Soylu'nun 'Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi' iddiası, Sedat Peker'in Yalıkavak Marina, Halil Falyalı cinayeti, Sezgin Baran Korkmaz'ın yurt dışına kaçışı, kokain dolusu uçak ve gemi iddialarını hatırlatan Payzın, 'Bu iddiaları biz her programımızda soruyoruz, bu benim durup dururken bir tweet ile sorduğum bir şey değil. Madem öyle Sayın Soylu biz tekrarlayalım, siz de belki cevap vermek istersiniz, belki dava açarsınız, yargıya taşırsınız, iyi olur dava dosyalarına girmiş olur' diye konuştu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mezun olan jandarma subay ve astsubaylara, 'Görevinize çıkarken, Allah rızası için abdestli çıkın' demiş, bu sözlere Şirin Payzın, 'Burası laik bir ülke unuttu galiba.. Ayrıca sen önce oğlunla, şirketinle ilgili iddialara cevap ver derler adama' tepkisini vermişti.