Sırrı Süreyya Önder: Filistin’e gidelim diyorsunuz, ben de gitmeyi çok isterim ama yurt dışı yasağım var

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Filistin’e heyet gönderilmesine ilişkin öneriyle ilgili konuşan TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, 'Gitmeyi çok isterim. Ama yurt dışı yasağım var' dedi.
Sırrı Süreyya Önder: Filistin’e gidelim diyorsunuz, ben de gitmeyi çok isterim ama yurt dışı yasağım var
2023-10-20 06:35:40   Güncelleme: 2023-10-20 06:35:40    

Meclis Genel Kurulu’nda Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, İsrail’in Gazze’deki hastane katliamı ve savaş suçlarıyla ilgili ‘Meclis’ten bir heyetin bölgeye gidip inceleme yapması’ önerisini sundu. Şahin’den sonra söz alan Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder 'Gitmeyi çok isterim gerçekten bütün kalbimle ama yurt dışı yasağım var' diyerek kendisi ve parti grubundaki diğer milletvekillerinin durumuna değindi.

Önder, 'Ben de özellikle Grup Başkan Vekillerine, eğer izinleri olursa, bu konuşmayla bağlantılı bir hâlimizi arz etmek istiyorum. Şimdi, Sayın Şahin ‘Bir heyet oluşturalım ve gidelim’ dedi. Gitmeyi çok isterim gerçekten, bütün kalbimle. O acıları yerinde görmek, onlara ses olmak ama yurt dışı yasağım var. Benimkini mahkeme koydu, Meclis diyebilir ki ‘Mahkemenin iradesine biz karışamayız.’ Fakat grubumuzun 15 sayın milletvekili İçişleri Bakanlığındaki bir bürokratın imzasıyla, hakkında hiçbir mahkeme kararı olmaksızın bu seyahate katılamayacak. Onların pasaportlarında tahdit var, sadece kendilerinin değil, çocuklarının, eşlerinin, birinci derece yakınlarının da pasaportlarında tahdit var' dedi.