Sırrı Süreyya Önder: Kürt evine giremiyor, Türk evinden çıkamıyor!

''Sayın Öcalan'la aramızda dağlar, denizler olabilir, bize bir mesajı var, üç yıl birlikte mesai yaptık barış uğruna, daha iyi bir ülke uğruna''
Sırrı Süreyya Önder: Kürt evine giremiyor, Türk evinden çıkamıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında konuşma yaptı. Önder, yaptığı konuşmada ''Bu bölgenin gerçekliğini bilenler, bu anneleri bir kez görenler evlatlarının bir kısmını dağa, bir kısmını toprağa, bir kısmını Meclis'e gönderdiğini bilirlerdi. Son saldırılarda hayatlarını kaybedenleri Tahir Elçi şahsında söylüyoruz, bu barışı getireceğiz.

Sayın Öcalan'la aramızda dağlar, denizler olabilir, bize bir mesajı var, üç yıl birlikte mesai yaptık barış uğruna, daha iyi bir ülke uğruna. Yazdıkları, söyledikleri şeyler bugün bu faşist tecrit zihniyetine rağmen bize ulaşıyor.

Muhtemelen iktidara şunu söylerdi, bre ahmaklar ben size Eşme Ruhu dedim, bölgeyi ortak evimiz yapalım dedim, adına Eşme Ruhu dedim siz getirdiniz işi Sur'a, Cizre'ye katlliama varan uygulmalara. Kürt evine giremiyor, Türk evinden çıkamıyor. Al sana kamu düzeni'' ifadelerine yer verdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü