Şişli Belediyesi'nden Sabah'ın haberine tepki!

'Haberde yer alan ‘Hayri İnönü döneminde belirtilen işyerinin kaçak olarak yapıldığı ve büyütüldüğü’ iddiası gerçeğe aykırıdır.'
Şişli Belediyesi'nden Sabah'ın haberine tepki!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Şişli Belediyesi,  27 Mayıs 2016 tarihli Sabah Gazetesi’nde çıkan ve belediyeye bazı suçlamaların yöneltildiği haberin ardından yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İstanbul İli, Şişli İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Tayyareci Fehmi sokakta bulunan toplam 30 adet dükkan 13.08.1992 tarihinde belediye encümenince ihalesi yapılarak kiralanmıştır.

2010 yılına değin Şişli Belediye Encümen kararıyla, dükkânlarda bulunan kiracıların sözleşmeleri uzatılmıştır.

Dükkânların bulunduğu yer 16.04.2005 tarihli 1/5000 Ölçekli Şişli Dolapdere-Piyalepaşa Bulvarları Revizyon İmar Planını doğrultusunda hazırlanan 08.02.2007 tt.li1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında, dükkanların bulunduğu sokaktaki 15 m2’lik kısım “yol” alanına alınmıştır.

Tayyareci Fehmi sokakta bulunan işyerlerinin, yol yapılması nedeniyle, Şişli Belediye Başkanlığı tarafından 02.11.2010 tarihinde kiracıları tahliyeye yönelik işlemler başlatılmıştır. Şişli Kaymakamlığı’na da tahliyenin gerçekleştirilmesi için yazı yazılmıştır. Ancak 10.12.2010 tarihinde tahliyesi kararlaştırılan dükkânlarla ilgili bazı kiracılar mahkemeye giderek işlemlerin durdurulmasına yönelik yürütmeyi durdurma kararı aldırması nedeniyle tahliye işlemi gerçekleştirilememiştir.

 Öte yandan habere konu olan kafeterya hakkında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü göreve geldiği 2014 yılında tekrar tahliye talimatı vermiş, ancak İdare Mahkemesi’nce tahliyeye yönelik belediye işlemi iptal edildiğinden tahliye işlemi gerçekleştirilememiştir. Dosya Danıştay’da olup temyiz aşamasındadır.

 Dolayısıyla belirtilen işyerleri ile ilgili devam etmekte olan davalar sebebiyle, herhangi bir kamu zararına sebebiyet vermemek adına tahliye işlemi yapılamamaktadır.

Haberde yer alan ‘Hayri İnönü döneminde belirtilen işyerinin kaçak olarak yapıldığı ve büyütüldüğü’ iddiası gerçeğe aykırıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hava fotoğrafları incelendiğinde, belirtilen işyerinin büyütülmediği ve imara aykırılık var ise bunun Hayri İnönü döneminden önce yapıldığı açıkça anlaşılacaktır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi 2014 yılında tahliye işlemleri başlatılmış, ancak İdare Mahkemesi’nin işlemi iptal etmesi sebebiyle gerçekleştirilememiştir.

Söz konusu yerlerle ilgili yargı süreci devam ettiğinden, herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Yargı sonucuna göre gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygıyla arz ederiz.