Şivan Perwer yine HDP'ye yüklendi! Bunlar faşizmin...

Perwer, 'Şu an herkes çatışma ortamında olduğu için siyasi hareketlerin de faşizan yönleri oluyor, anlıyor musun? Kendisinden yana olmayan herkesi 'karşıt' olarak yaftalıyor. 'Ya benden yana olursun ya da karşımda' diyor. Bunlar faşizmin biçimleri.' dedi.
Şivan Perwer yine HDP'ye yüklendi! Bunlar faşizmin...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

 Kürt sanatçı Mehmet Karakuş (Çiyager,) evinin önünde bir grubun saldırısına uğramasının ardından "Bana saldıranlar HDP'lilerdi. 5-6 kişi bana saldırdı. Bana saldıranları daha önce görmüştüm, tanıyordum. Tanımadığım bir kişi tek vardı. Daha önce beni vuran bu şahıslardan tehdit almıştım" açıklamasını yapmıştı.


Konuya ilişkin Kürt şarkıcı Şivan Perwer  Erbil'de TRT Kurdi mikrofonuna konuştu. Perwer, "Şu an herkes çatışma ortamında olduğu için siyasi hareketlerin de faşizan yönleri oluyor, anlıyor musun? Kendisinden yana olmayan herkesi "karşıt" olarak yaftalıyor. "Ya benden yana olursun ya da karşımda" diyor. Bunlar faşizmin biçimleri. İnsanları senden yana yahut senin karşında olmaya mecbur bırakman hiç de doğru değil. Sanatçı, milletin umut ve moralinin artması için hizmet eder. Sanatçıya saldırdığın an, halkın umuduna ve moraline saldırmış olursun. Bu da faşizmin başka bir çeşididir. Kürt siyasi hareketlerinden rica ve talep ediyorum; aydınlara, yazarlara, sanatçılara kesinlikle el kaldırmayın. Sanatçı milletin dili, varlığı, moral ve umududur. Sanatçı herkes için çalışır; yalnızca bir parti için değil."

Vehaber Menu