Sivas'a Hobbit evleri kuruluyor!

Sivas Belediyesi, 'Hobbit' filmindeki Hobbit karakterlerinin yaşadığı evlerden esinlenerek Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'na yamaç evleri yaptı.
Sivas'a Hobbit evleri kuruluyor!
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

Herkesi büyüleyen Hobbit evleri Sivas'ta. DHA'dan Gökhan Ceylan'ın haberine göre Dağ içine gömülü olarak tasarlanan evler inşaatı bitmeden halkın ilgisiyle karşılaştı. Belediye Başkanı Sami Aydın talebe göre dağ yamacına 50-100 arası ’Hobbit Yamaç Evi’ yapacaklarını söyledi. Dayalı döşeli evler, haftalık ve aylık olarak kiraya verilecek.

John Ronald Reuel Tolkien yazdığı, Peter Jackson tarafından sinema filmi olarak çekilen ’Yüzüklerin Efendisi’ ve ’Hobbit’ filmi serilerinde yer alan ve Hobbit karakterlerinin yaşadığı küçük tepeler içine gömülen evlerden esinlenen Sivas Belediyesi, kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na benzeri evler inşa etti.

"EVLERİ DAĞIN İÇİNE GÖMÜYORUZ"

Belediye Başkanı Ak Partili Sami Aydın, ’Yüzüklerin Efendisi’ filminde ’Hobbit’ evleri denilen evlerin farklı bir versiyonunu burada kurguladıklarını belirterek, "Bu evler dağın içerisine tamamen gömülerek, sadece ön terası vadiye manzaralı olacak şekilde 1+1 olarak planlandı. İnsanlar buraya bir hafta 10 günlük rezervasyonlar yaptırarak gelecekler. Apart otel şeklinde planlandı. Paşabahçe içerisinde her türlü restoran, cafe ve sosyal alanlar bulunduğu için isterlerse yemeğini içeride yapabilecekler, isterlerse bu imkanlardan faydalanabilecekler.