Siyasilerden, dünya şampiyonu Mete Gazoz'a tebrik: Seninle gurur duyuyoruz!

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'da düzenlen Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek altın madalya kazandı.
Siyasilerden, dünya şampiyonu Mete Gazoz'a tebrik: Seninle gurur duyuyoruz!
2023-08-06 23:09:51   Güncelleme: 2023-08-06 23:09:51    

Finalde Kanadalı Eric Peters'i yenerek, dünya şampiyonu olan Gazoz, 'Çok iyi oldu, çok da güzel oldu. Berlin'i seviyordum ama şimdi daha çok seviyorum. Bugün bu gezegendeki en iyi okçu bendim, bundan sonra da ben olacağım' dedi.

Siyasetçiler ise Gazoz'un dünya başarısını tebrik etmeye başladı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Almanya'da düzenlen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Milli Okçumuz Mete Gazoz'u yürekten kutluyorum. Seninle gurur duyuyoruz' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi olan, bizlere büyük bir gurur yaşatan milli okçumuz Mete Gazoz’u yürekten kutluyorum' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, 'Tebrikler Mete. Okçuluk Dünya Şampiyonası finalinde Kanadalı rakibini yenerek dünya şampiyonu olan Mete Gazoz'u kutluyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya şampiyonu Mete Gazoz'u aradı: Gözlerinden öpüyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya şampiyonu milli okçu Mete Gazoz'u arayarak, 'Gözlerinden öpüyorum. Türkiye'ye dönünce inşallah görüşmek üzere' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da milli okçuyu arayarak tebrik etti. Final müsabakasının ardından Mete Gazoz ile telefonda görüşen Erdoğan, milli sporcuyu tebrik ederek, 'Gözlerinden öpüyorum. Bu zaferden sonra olimpiyatlarda da aynı neticeyi alacağına inanıyorum. Gerek şahsım gerek millet olarak bu başarının devamını diliyoruz. Türkiye'ye dönünce inşallah görüşmek üzere' diye konuştu.  

Erdoğan'a teşekkür eden Mete Gazoz ise 'Altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldum. İnşallah seneye de olimpiyatlarda bir altın madalya daha alacağız' dedi.

Erdoğan, sosyal medya hesabından da yaptığı paylaşımda, 'Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye’ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum' yazdı.