Sol Haber Portalı işkenceye 'festival' dedi!

Geçtiğimiz yıl, işkencecilerden 'bilim insanı' diye söz eden Sol, bu kez boğalara yapılan işkenceden 'festival' diye söz etti. Haberde boğalara yapılan işkenceden 'yaralı insanlar var' diye bahsedildi.
Sol Haber Portalı işkenceye 'festival' dedi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Gündemde olup bitenleri 'sol bakış açısıyla' yorumladığını iddia eden Sol, İspanya'nın Benavente kasabasında, insanların boğalara saldırarak onları kızdırdığı ve bu şekilde eğlendiği işkenceye  'festival' dedi. Boğalardan saldırgan ve kızgın olarak bahsedilen videoda 'boğa saldırısı' sonucu bir İspanyolun öldüğü iddia edildi.

İnsanların festival adı altında katlettiği boğalardan söz edilmeyen videoda Sol yine kopyala yapıştırcılığının kurbanı oldu.

Geçtiğimiz yıl, laboratuvarlarda deney adı altında hayvanlara işkence yapan kişilerden 'bilim insanı' diye bahseden Sol, tepki görmüştü.

Hayvan hakları savunucuları sol çevrelerde hayvanları aşağılayan dilin hakim olduğunu, bu durumun sol duruşla bağdaşmadığını belirterek habere tepki göstermişti. İleri haberde yayımlanan Doğan Ergün’ün “Köpekleşme'de gelinen aşama” başlıklı yazısı da tepki görmüştü. İlerleyen zamanlarda bir veganın Gazete Manifesto'da hedef gösterilmesi tartışmaları yeniden gündeme getirmişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü