Sosyal medyada yağmacı oldukları iddiasıyla yayılan linç ve işkence görüntüleri tepkilere neden oldu

Sosyal medyada yağmacı oldukları iddiasıyla yayılan linç ve işkence görüntüleri tepkilere neden oldu
2023-02-12 16:48:02   Güncelleme: 2023-02-12 21:10:00    

Sosyal medyada yağmacı oldukları iddiasıyla bazı kişilere uygulanan linç ve işkence görüntüleri tepkilere neden oldu.

Görüntüler hukuk devleti tartışmalarını alevlendirdi. Şiddet gördüğünü belirten bazı kişiler de yağmacı olmadıklarını belirten açıklamalar yayınladı.

Ak Parti Sözcüsü Çelik 'Yağma olayları karşısında acımasız olacağız açıklaması' yapmıştı.

Sosyal medyada gösterilen bazı tepkiler şu şekilde;

-İnsanların sorgusuz sualsiz 'yağmacı' denilerek şiddete maruz bırakıldığı, öldürüldüğü bir ortamda kimse bulunmak istemeyecektir. Biz Taliban değiliz. Yapmayın. Yakalayın ve yargıya teslim edin, şiddet uygulamayın!

-Afganistan’da bile şeriat var ortada bir suç varsa suçun cezası belli. Türkiye’de ise herkes amir , memur , hakim , savcı olmuş da haberimiz yok.

-Göz göre göre geldi. Bu kaos ortamı bizi içine çekiyor. Sakinliği korumak lazım. Yeni görüntüler çok kötü. Yağmacı sanılırım da dayak yer öldürülürüm diye Hatay'dan kaçan var. Aga siz bize ne yaşatıyorsunuz

-Yağmacı diye linç olayı tehlikeli bir şey biz bu sebepten ötürü bölgeyi terk ettik. Bu işleri körükleyenlere acil mudahale edilmeli. Olaylar çığrından çıkınca mudahale etmeyin.!

-Bir sürü yanlış anlaşılmayla yağmacı sanılan yardıma gelmiş olanlar da var komşu kentlerden yakınları da var çağrılıp oraya yardım etmeye gelen. Bunların bazıları yağmacı olarak dövüldüler bunlar öldürülmüş de olabilirlerdi. suçlusu kim? Kimse kendisini adaletten büyük görmemeli

-Bu çok iğrenç.Devlet polisiyle, askeriyle orada ve gereken tedbirleri alıyor.Halkın bu tür girişimlerden uzak durması lazım.Varsa hırsız,varsa yağmacı,varsa şerefsiz polis var asker var bildirirsin gelip paketler, yargı da cezasını verir.Linç ne yahu?Yapanları şiddetle kınıyorum.

TBB Başkanı Sağkan'ın açıklaması için tıklayın