Soylu: Sivilleri hiçbir şekilde yangın alanına sokmadık ve bundan sonra da sokmayacağız

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, Marmaris'te 3 gün süren orman yangınının kontrol altına alındığını ve söndürme çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.
Soylu: Sivilleri hiçbir şekilde yangın alanına sokmadık ve bundan sonra da sokmayacağız
2022-06-25 19:25:28   Güncelleme: 2022-06-25 19:25:28    

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te orman yangınındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.
'Marmaris'teki orman yangını tamamen kontrol altına alındı, soğutma çalışması gün boyu sürecek' diyen Kirişçi, 'En büyük tesellimiz can kaybının olmaması' ifadelerini kullandı.
*Türkiye'de çıkan 100 orman yangınından 88'inin insan kaynaklı olduğunu belirten Kirişçi, 'Bu dikkatsizlik, tedbirsizlik ve kasti olabilir. Tüm milletimize sesleniyorum. Lütfen çok dikkatli olalım' dedi.
Kirişçi ayrıca, yanan alanlarda istismara izin verilmeyeceğini vurgulayarak, söndürme çalışmalarına ilişkin, 'Geçtiğimiz yıla göre helikopter, uçak ve İHA sayımız, hiç kimsenin tahayyül edemediği şekilde artırılmıştır' bilgisini verdi.

'Dünya standartlarının üzerinde bir hızla müdahale edildi'

İçişleri Bakanı Soylu ise 'Zamanında müdahale edilmese çok riskli bir yangındı. Dünya standartlarının üzerinde bir hızla müdahale edildi' açıklaması yaptı.
Artık sivillerin yangın alanına sokulmayacağını belirten Soylu, 'Çalışmaları profesyonel ekip yürüttü' diye konuştu.
Bakan Soylu muhalefet partileri eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:
' Üç koyun gütmekten aciz insanlar bugün Türkiye'de siyasi muhalefeti kıymetsiz hale getirmişlerdir. Türkiye'de muhalefet böyle mi yapılmalı. Siyaset çok kıymetli bir şeydir ama niteliksiz adamların elinde siyaset çok kıymetsiz bir hale dönmektedir. Kar yağar, yağmur yağar, deprem olur; beyefendiler başka yerlerde ve tatildeler.'