Soylu’dan Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile telefon görüşmesine ilişkin olarak, 'Aramalar var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 20'sinde konuşma gerçekleştirilmiştir' açıklamasını yaptı. Soylu, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin ise tetiği çekenle birlikte iki kişinin arandığını söyledi.
Soylu’dan Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklama
2023-01-04 15:50:06   Güncelleme: 2023-01-04 15:50:06    

Soylu, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Soylu, İmamoğlu ile arasında yaşanan telefon trafiği polemiğine ilişkin, 'Ben, İçişleri Bakanı’yım. Beni arayanların tüm kayıtları vardır. Bazı cep telefonlarında kayıt alınıyor ben bunu yapmam, doğru da değildir. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş. 20'sinde karşılıklı görüşme yapılmış. Bütün arama kayıtları burada var.  29'unu karşı taraf, 11’ini ben aramışım. 20'sinde tanesinde görüşülmüş. Bunların üçü insani; karşılıklı taziye telefonu. 

Peki niye yalan söyleme gereği duyuyorsunuz. İki kere de yüz yüze görüşülmüş. Biri Adalar’da, elektrikli araç konusu. İkincisi ise 2 Mart 2021'de afet il toplantısı oldu. 81 ilde hazırlık toplantıları oldu; kısa bir yüz yüze görüşme de orada oldu' dedi. 

Soylu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik yürüttüğü terör soruşturması raporuna ilişkin de şunları kaydetti:

'Benden CHP Genel Merkezi'ne karşı beni ezdirme diyebilirsin, hemşehri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama yalan demen normal değildir. Basın toplantısında arkadaşların verdiği bilgiler çerçevesinde bir iflası görüyoruz. Bu adamları yoldan geçerken mi aldık? İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz demedi. Kıvırmak doğru değil. Değer ailesi nedir? Terör örgütü PKK, dağa adam götürüyor. Kardeşlerini işe sokuyor belediyelerde. Yaptığı açıklamalarda, 'terör örgütüyle irtibatlıları almadım' demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir. 

Sinan Ateş cinayeti açıklaması

Soylu, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasının Ankara Başsavcılığı ve emniyet müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldüğünü söyledi. Soylu, 'Burada tetiği çekenin haricindekilerden bir kişi daha, yani hedefimizdeki iki kişi aranıyor. Burada onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz' dedi.

Soylu, 'Buradaki soruşturmanın selameti açısından söyleyeceklerimiz budur. Sosyal medya dedikoduları üzerinden adım atmak doğru değil. Milletimiz emin olsun, araştırmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirme yapılarak ilerleyecektir' diye konuştu.