spiker haber bültenine morarmış gözle çıktı!

sivas’ta yayın yapan bir kanalın spikeri ‘kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü’ nedeniyle yayına mor gözle çıktı.
Spiker haber bültenine morarmış gözle çıktı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

lsquo;kadına youml;nelik şiddete karşı uluslararası muuml;cadele guuml;nuuml;rsquo; nedeniyle sivasrsquo;ta yayın yapan bir kanalın spikeri ekranların karşısına morarmış gouml;zle ccedil;ıktı. iha#39;da yer alan habere gouml;re kadına karşı şiddete dikkat ccedil;ekmek amacıyla ana haber buuml;ltenini morarmış gouml;zle sundu. kadına youml;nelik şiddete karşı uluslararası muuml;cadele guuml;nuuml; nedeniyle sivasrsquo;ta uydu uuml;zerinden yayın yapan vizyon 58 kanalının haber spikeri nesrin ouml;ztuuml;rk ana haber buuml;ltenine morarmış gouml;zle sundu.

kadına karşı şiddete dikkat ccedil;ekmek amacıyla haber buuml;ltenini mor gouml;zle sunan ouml;ztuuml;rk, rdquo;buguuml;n kadına youml;nelik şiddetle muuml;cadele guuml;nuuml;. eski eşi veya birlikte olduğu erkeklerden fiziksel veya cinsel şiddet yaşamış kadınların oranı yuuml;zde 41. neredeyse iki kadından biri ruhsal şiddet ve istismara maruz kalıyor. sadece cinsel şiddete maruz kalanların oranıysa yuuml;zde 15. on kadından 4rsquo;uuml; ise sadece fiziksel şiddete maruz kalıyor. gouml;rduuml;ğuuml;nuuml;z gibi bizde buguuml;n bu haldeyiz. birazcık da olsa topluma mesaj vermek adına bu şekilde işe giden, kamuya ccedil;ıkmak zorunda kalan ve topluma ccedil;ıkmak zorunda kalan bir suuml;ruuml; kadın var. bu kadınlarımız kapatıcılarla bu yuuml;zuuml;ndeki morlukları kapatabilir. ama gouml;nuuml;lde accedil;ılan yaraları nasıl kapatırrdquo; dedi.