SPUTNİK LETONYA'NIN ARDINDAN TÜRKİYE'DE DE ENGELLENDİ!

Geçtiğimiz günler Letonya'da erişime engellenen Sputnik'in Türkiye Genel Yayın Yönetmeni, 31 dilde haber yapan hiçbir sitesine Türkiye'den erişilemediğini söyledi.
Sputnik Letonya'nın ardından Türkiye'de de engellendi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sputnik TR Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe, yaptığı açıklamada "TİB'den Sputnik'e erişim engeli, gerekçesi yok, bahanesi çok. Erişim engeli Sputnik Türkiye'yle sınırlı değil. Doğrudan http://sputniknews.com adresine verildi. 31 dile de erişilemiyor" dedi.

Boztepe, "Sputnik olmasaydı, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin absürdlüğünü, AKP - IŞİD ilişkilerini kimse öğrenemeyecekti. Tarihe not düştük. Sputnik'ten korkarak da olsa alıntı yapan Türkiye basınına selam olsun. Korkmayın, bu günler de geçecek" diye konuştu.

Sputnik Türkiye muhabiri Hikmet Durgun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "TİB, Sputnik' erişimi engelledi.Bu karar basın özgürlüğüne ve okuyucunun haber alma hakkına vurulmuş bir darbedir. TİB, ajansımız Sputnik'e erişimi engelledi. Sputnik çok güzel haberlere imza attığı için birilerini bazı güçleri rahatsız etti" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Amberin Zaman ise konuyla ilgili attığı tweet'te "Rusya ile ilişkilerde varılan son nokta sputnik'e erişim engellendi diyor Sputnik muhabiri Hikmet Boztepe" diye konuştu.

Vehaber Menu