STAR KENDİNİ KAYBETTİ: YÜKSEKDAĞ'IN ALÇAKLARI ÖLDÜRÜLDÜ!

Polis operasyonunda öldürülen Yeliz Erbay ve Şirin Öter'i sayfalarına taşıyan Star gazetesi, bugün iki kadınla ilgili yaptığı haberde 'Yüksekdağ'ın alçakları öldürüldü' başlığını kullandı.
Star kendini kaybetti: Yüksekdağ'ın alçakları öldürüldü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-24 01:15:40    

Star Gazetesi, polis operasyonunda öldürülen Yeliz Erbay ve Şirin Öter'i sayfalarına taşıdı.. İki kadın için 'Yüksekdağ'ın alçakları öldürüldü' başlığını kullandı.

Star, Erbay ve Öter ile ilgili söz konusu haberinde 'Star Medya binasının bahçesine 24 Temmuz’da bomba koyarak yemekhaneye inen çalışanları katletme girişiminde bulunan MLKP’li iki kadın terörist' denilirken Şerife Erbay’ın 1 Kasım seçimlerinde HDP’nin İzmir 2. Bölge milletvekili adayı olduğunu yazdı. 

Avukatlar, savcılığın gizlilik kararı nedeniyle polisin yaptığı operasyonuyla ilgili doğru düzgün bir bilgiye ulaşamazken, Star polisten aldığı belli olan bilgilerle Erbay ve Öter hakkında 'Star Medya’ya bombalı pankart eyleminin yanı sıra Bayrampaşa Çevik Kuvvet, Adımlar Dergisi ve AK Parti Sancaktepe binasına yapılan bombalı saldırıların failleri oldukları' yönünde çeşitli iddialara yer verdi.   Star, Erbay'ın Yüksekdağ ile birlikte Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nde (ESP) uzun yıllar yöneticilik yaptığını belirtti. Şirin Öter'in ise 'Kobane'de PYD ve MLKP'li teröristlere bomba eğitimi verdiğini' önü sürdü. 

Star,  öldürülen Dilek Doğan ile ilgili haberinde de benzer ifadeleri kullanmış ve şöyle yazmıştı:

'Dilek D’nin ağabeyi Mehmet D. (31) polise mukavemette bulundu. Çıkan arbedede Mehmet D, polisin silahını almak istedi. Boğuşmada ateş alan silahtan çıkan mermi, gözetim altında bekleyen Dilek D’ye isabet etti.  
Bu olayı fırsat bilen örgüt yandaşları ise sosyal medyada, 'Polis, örgütle ilgisi olmayan, Şişli’de tezgahtarlık yapan Dilek’i infaz etmek istedi' algısını başlattı. Kara propaganda sonrası İstanbul’un birçok bölgesinde olaylar çıktı. Ancak Dilek D. ve ailesinin DHKP-C’nin en aktif üyesi olduğu ve Dilek D’nin ilk örgütsel faaliyetinin 2011’de olduğu tespit edildi. Ayrıca Dilek D’nin babası, annesi ve 3 kardeşi örgütsel faaliyetlerden tutuklanıp cezaevinde yatmış.'