STAR YAZARI: CEMAATE BÜYÜK DARBE GELİYOR!

Cem Küçük İzmir'de cemaate yönelik bir operasyon olacağını ve bunun şimdiye kadar en kapsamlı operasyonlardan biri olacağını yazdı.
Star yazarı: Cemaate büyük darbe geliyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cem Küçük, gazetede yazdığı "FETÖ’de büyük dalga geliyor!" başlıklı yazısında operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Dün gazetemiz Star’da Kemal Gümüş’ün çok önemli bir haberi vardı. Paralel Yapı’nın Ege bölge sorumlularından Hüseyin Uğur Sarıçiçek, Kemal Gümüş’e kritik açıklamalarda bulundu. İzmir savcılığına “tasfiyelere rağmen paralel polislerin sadece yüzde 30’u deşifre oldu. Emniyet, yargı ve askeriyedeki tam liste imamlarda saklı” dedi. Fethullah Gülen’e yakın tepedeki isimlerle yakın ilişkisi olan Sarıçiçek, FETÖ’nün gizli toplantıları ve görüşmelerine ait yüzlerce ses kaydı, görüntü ve belgeleri İzmir Cumhuriyet Savcılığına teslim etti.

Belgeleri inceleyen İzmir Cumhuriyet Savcısı Okan Batu da hemen soruşturma başlattı. Sarıçiçek’in getirdiği kayıtları ve belgeleri inceleyen Savcılık, örgütün Ege Bölgesi ile dünya yapılanması hakkında önemli bilgilere ulaştı. Bu bilgilerden en önemlisi “Bilal” kod adlı Birol Özün’le ilgili olanı. Ege Bölgesi ilçe-köy ve alevi yapılanmasından sorumlu olan Birol Özün, 1985- 1993 yılları arasında askeri liselere öğrenci yerleştirilmesinden sorumluydu. Harp okulları, polis koleji ile polis akademisine giren ve şu anda emniyet, askeriye ve yargıda üst düzey rütbeli olanların listesi Birol Özün’de.

İzmir’de yakın zamanda başlayacak olan operasyon FETÖ’ye yapılmış belki de en kapsamlı operasyon olacak. 1200 kişilik geniş bir liste var. Böylece özellikle ordudaki FETÖ yapılanmasının bütün unsurları ortaya çıkacak. Bir de ordudaki bu yapıyı organize eden medyadaki bazı isimler. Gültekin Avcı ve Faruk Mercan bu yazdıklarımı iyi okuyun. Türk devletine ihanet etmenin bedeli neymiş anlayacaksınız."

Vehaber Menu