Suları kesildi, çocuklarını sokakta leğende banyo yaptırdı

İstanbul Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm nedeniyle evlerini tahliye etmeleri istenen mahallelinin direnişi 8 Haziran'dan bu yana devam ediyor. 'Adaletli bir kentsel dönüşüm' talebiyle direnen mahallelinin su, elektrik ve doğalgazının kesilmesinin ardından bugün bir vatandaş çocuklarını sokakta leğende banyo yaptırdı.
Suları kesildi, çocuklarını sokakta leğende banyo yaptırdı
2022-07-16 17:58:33   Güncelleme: 2022-07-16 17:58:33    

Okmeydanı Fetihtepe Direniyor isimli Twitter hesabından paylaşılan video ve fotoğraflarda, boşaltılan bazı binalarının yıkımının devam ettiği görüldü. Bir vatandaşın da yıkılan bir binanın molozları üzerine kurduğu çadır ve leğende banyo yaptırdığı çocuklarının görüntüsü paylaşıldı.

Çocukların leğende banyo yaptığı o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Okmeydanı Fetihtepe Direniyor isimli hesaptan yapılan paylaşımlara da şu notlar yazıldı:

'Okmeydanı Fetihtepe'de kadınlar ve çocuklar direnmeye devam ediyor. Evlerimizi de yıksanız, çadırda yaşar yine direniriz.'

'Suyumuzu kestiler. Çocuklar artık sokakta leğende banyo yapıyor!'

'Fetihtepe çocukları bu koşullarda yaşamaya mecbur bırakıldı!'

'Her ne olursa olsun biz direnmeye devam edeceğiz. RANTSAL DÖNÜŞÜM İSTEMİYORUZ!'

'Barınma hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz!'

'Burası afet bölgesi değil! Burası RANT bölgesi! Okmeydanı Fetihtepe mahallesi kadınları ve çocukları zulme karşı direniyor!'