Sultanahmet'te patlama! 10 ölü 15 yaralı...

Sultanahmet meydanı'nda patlama meydana geldiği bildirildi.
Sultanahmet'te patlama! 10 ölü 15 yaralı...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. DHA ve A.A'ya göre ölü yaralıların olduğu açıklandı. Olay yerini inceleyen ekiplerin patlamanın sebebinin Canlı Bomba olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiği bildirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine giden polis aracı kaza yaptı. Polis ikinci bir bomba olasılığına karşı önlem almaya başladı. Bölgeye gelen Olay Yeri İnceleme Ekipleri’nin ilk tespitleri ise canlı bomba düzeneği olduğu yönünde. İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan açıklamada, ''10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir'' denildi. atlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

 

YARALILAR HASEKİ'YE GÖNDERİLİYOR

Patlamada yaralananların Haseki Hastanesi'ne götürüldüğü bildirilirken polis yolu açmaları için devamlı anons geçiyor.

BİR METRE ÇUKUR

Patlamanın gerçekleştiği Dikilitaş'ta 1 metre kadar çukur oluştuğu öğrenildi. Patlamanın çevre ilçelerden de duyulduğu ve patlama şiddetinin oldukça fazla olduğu bilridildi.

BBC Türkçe'ye konuşan ve olay yerine yakın bir yerde dükkanı bulunan Önder isimli görgü tanığı, “"Patlama oldu. Patlamadan sonra ambulans geldi. Yaralıları alıp alıp gidiyorlar. Polisler geldi. Büyük bir patlamaydı. Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru dediler" dedi.

Görgü tanığı ayrıca, "Dükkanlarda kırılan bir şey yok. At Meydanı’na yakın, Dikilitaş’ın olduğu yerde oldu. Kaç yaralı var, durum ne bilmiyorum ama ambulansların biri gelip biri gidiyor" dedi.

11:33 İstanbul Valiliği: 10 ölü, 15 yaralı!

11:28 CNN Türk'e konuşan bir turist rehberi, "Parçalanmış insanlar gördük" dedi.

11:20 Yaralıların Haseki Hastanesi'ne kaldırıldığı, 2 ağır yaralıdan 1'inin hayatını kaybettiği aktarıldı.

11:08 Tramvay seferleri iptal edildi.

10:57 Patlama ile ilgili olarak Sabah gazetesi “canlı bomba” iddiasında bulundu.  Olay yerine giden bir polis aracının kaza yaparak ters döndüğü, içindeki polislerin hafif yaralandığı öğrenildi. Sözcü, patlama sonucu 10 kişinin öldüğünü iddia etti.

10:46 DHA’nın geçtiği videoda polis memurunun “Canlı bomba. Yaralı ve ölüler var” dediği duyuldu.

10:40 CNN Türk muhabiri Cansu Karadan da olay yerinden izlenimlerini, “Yaklaşık 20 dakika önce Dikilitaş Meydanı’nın altında bir patlama gerçekleşmiş. Patlamanın çok şiddetli olduğunu söylediler. Çevre ilçelerden de hissedilmiş patlama. Yerde oturup şok yaşayan turistler gördük. Yaralılar var. Ambulanslar burada” diye verdi.

Vehaber Menu