Suriye Devlet Televizyonu: Türkiye ile Suriye ordusu arasında çatışma çıktı

Suriye Devlet Televizyonu Suriye ile Türkiye arasında çatışmalar yaşandığını duyurdu.
Suriye Devlet Televizyonu: Türkiye ile Suriye ordusu arasında çatışma çıktı
2019-10-30 17:01:15   Güncelleme: 2019-10-30 17:33:59    

Reuters duyurduğu son dakika haberinde Suriye devlet medyasına dayandırarak 'Suriye'nin kuzeydoğusunda Suriye ordusuyla Türk güçler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.' ifadesine yer verdi.

Suriye'den SDG'ye çağrı: Suriye ordusuna katılın

SANA'da yer alan habere göre, Savunma Bakanlığı, Suriye ordusuna katılması için Suriye Demokratik Güçleri'ne çağrıda bulundu.

Açıklamada, 'Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, arasına katılmak isteyen bu (SDG) grubun mensubu ve birliklerini kabul etmeye ve zorunlu ve yedek askeri hizmetlerini henüz tamamlayamamış olanların durumunu tayin etmeye hazır' denildi.

Açıklamada, 'Biz Suriye'de ortak bir düşmanla karşı karşıyayız, bu nedenle Arapların ve Kürtlerin birleşik Suriyesi'nin halkları olarak fedakarlıkta bulunmalı ve sevgili Suriye topraklarının her karışının düzenini yeniden sağlamalıyız' sözleri yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan '18 Suriyeli asker' açıklaması

Suriye askerlerinin esir alındığı iddiaları sonrası Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Rasulayn’ın güneydoğusunda arama/tarama/keşif/emniyet faaliyeti sırasında Rejim unsuru olduğunu iddia eden 18 kişi sağ olarak ele geçirilmiştir. Konu incelenmekte olup, aynı zamanda Rusya Federasyonu makamları ile koordine edilmektedir' denildi.

Konuya ilişkin Suriye tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü