Suriye tarafından İsrail'e rokat atılmasının ardından İsrail, Suriye'yi de vurmaya başladı

İsrail ordusu, Suriye'ye yönelik havan saldırısı düzenlediğini duyurdu.
Suriye tarafından İsrail'e rokat atılmasının ardından İsrail, Suriye'yi de vurmaya başladı
2023-10-10 23:31:23   Güncelleme: 2023-10-10 23:31:23    

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Hamas'a karşı 'çok fazla güç kullanacağını' ifade ederken, ordunun saldırıya verdiği karşılığın 'henüz yeni başladığını' söyledi. Netanyahu, dün yaptığı konuşmada, 'Biz Hamas'ın kim olduğunu her zaman biliyorduk. Artık tüm dünya biliyor. Hamas, IŞİD'tir. Dünyanın IŞİD’i yendiği gibi biz de onu yeneceğiz. Bu aşağılık düşman savaş istedi ve alacak' diye konuştu. İsrail'in vereceği karşılığın, sivil ölümleri artırabileceğinden korkuluyor. Öte yandan, hastanede hala ağı yaralılar bulunduğu için İsrail'de de can kaybının artış göstereceği düşünülüyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, pazartesi günü yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'ni tamamen abluka altına alacaklarını ve bölgeye gıda, yakıt, elektrik ve su girişini komple durduracaklarını belirtti. Hamas da İsrail'in sivilleri uyarmadan yaptığı her hava saldırısı içi bir İsrailli sivili infaz edeceğini duyurdu.

Gazze Şeridi'nde altyapı yapılan saldırılar nedeniyle büyük zarar görürken, elektrik akışının durdurulmasıyla bölge karanlığa gömüldü.

Britanya, ABD, Fransa, İtalya ve Almanya'nın liderleri, Hamas'ı kınayan ortak bir açıklama yaptı. ABD de bölgeye savaş gemileri ve uçakları göndermenin yanı sıra İsrail'e cephane verecek.

Cumartesi gününden bu yana yaklaşık 900 İsrailli ve 704 Filistinlinin öldüğü açıklandı.