Sürü filminin gösterimi teknik arızadan ertelendi!

Fatoş Güney: 'Sürü’nün onarılması ve tarihe kazandırılması gerçekten çok önemli. Çünkü Yılmaz Güney, Türkiye sinema tarihinden silinmek istenen bir isim. 12 Eylül’den sonra 104 filminin negatifleri imha edilmiştir. Bu Türkiye sinema tarihine ihanettir.'
Sürü filminin gösterimi teknik arızadan ertelendi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul Film Festivali'nde  Sürü’nün, teknik bir arızadan dolayı gösterimi yapılamadı. Filmin 18 Nisan Pazartesi günü saat 19.00’da, Atlas Sineması’nda gösterileceği duyuruldu.

 Feriye Sineması’nda konuşan Sinema yazarı ve İstanbul Film Festivali Danışma Kurulu onursal üyesi Atilla Dorsay, Yılmaz Güney’in yazıp Zeki Ökten’in yönettiği filmin sunumunu yapmaktan duyduğu onuru dile getirerek, “Yılmaz Güney’in filmleri her zaman olaydır, izlemek ise her zaman heyecan” tespitinde bulundu.

Filmin başrol oyuncularından Melike Demirağ, Sürü’nün bir dönem filmi değil, her döneme ait bir film olduğunu belirtti. Filmin çocuk oyuncusu Levent İnanır ise “Yapımından 38 yıl sonra burada bulunmak büyük bir onur. Sürü Türkiye sinemasının miladıdır” dedi. Sürü’nün çekim sürecinin her aşamasında yer aldığını ifade eden yönetmen Ali Özgentürk, Yılmaz Güney ve Zeki Ökten’i özlemle andığını söyledi.

Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney ise seyircilerle şunları paylaştı: “Sürü’nün onarılması ve tarihe kazandırılması gerçekten çok önemli. Çünkü Yılmaz Güney, Türkiye sinema tarihinden silinmek istenen bir isim. 12 Eylül’den sonra 104 filminin negatifleri imha edilmiştir. Bu Türkiye sinema tarihine ihanettir.”