Suruç Katliamından yaralı kurtulan gence dava!

Suruç katliamında ağır yaralanan ve tedavisi hala süren SGDF üyesi Güneş Erzurumluoğlu hakkında 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla dava açıldı.
Suruç Katliamından yaralı kurtulan gence dava!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Suruç'ta IŞİD'in canlı bomba saldırısı nedeniyle 33 kişi hayatını kaybetmişti. İleri Haber'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, katliamda yaralanan ve tekerlekli sandalyede tedavisi süren Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu Üyesi Güneş Erzurumluoğlu hakkında ise Facebook'ta yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek dava açıldı.

İFADEYE VERMEYE GİDEMEDİ AMA SAVCILIK İDDİANAME HAZIRLADI BİLE!

Tedavisi halen süren ve tekerlekli sandalyede hayatına devam eden Güneş Erzurumoğlu'na yöneltilen suçlama ise "terör örgütü propagandası yapmak." Facebook'ta yaptığı bir paylaşım nedeniyle daha önce Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma açılan Erzurumluoğlu, tedavisi sürdüğü için ifade vermeye gidemedi. Ancak savcılık, bu sağlık durumunu dahi göz önüne almadan ifade vermeye gidemeyen Erzurumluğlu hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı ve iddianame hazırladı. 

FACEBOOK PAYLAŞIMI DAVA NEDENİ OLDU!

Erzurumluoğlu'nun Facebook'ta yaptığı "Suruç'tan yaralı olarak kurtuldular, şimdi Suruç'un hesabını sormak için dağlardalar, MLKP/KGÖ safındalar! Komünist gençer savaşa çağırıyor!" paylaşımı suç delili sayan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı bir sayfalık iddianamede Erzurumluoğlu'nun bu paylaşımla "terör örgütü propagandası yaptığını" iddia etti. 

İddianamede Facebook hesabının Erzurumluoğlu'ya ait olduğu belirtilirken, Erzurumluoğlu'nun ifade vermeyi reddettiği ileri sürüldü. 

Erzurumluoğlu hakkındaki iddianameyi kabul eden Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Mart ayında Suruç yaralısını yargılamaya başlayacak. 

ASIL YARGILANMASI GEREKENLER YARGILANMIYOR

Suruç İçin Adalet Platformu Üyesi Avukatı Sezin Uçar ise katliamın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen faillerinin bulunmadığına dikkat çekerek, yargılaması gerekenlerin Suruç Katliamı’nın failleri olduğunu ve yargının asıl işinin katliamı aydınlatmak olduğunu söyledi.