Sütteki büyük tehlike!

Sütün kemik erimesinin en büyük nedeninin olduğunun açıklanmasının ardından hayvanların bebekleri için ürettikleri sütün insanlar tarafından içilmesinin 'Brucelloz' gibi birçok enfektif hastalığa neden olduğu açıklandı.
Sütteki büyük tehlike!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 20:48:22    

Sütün kemik erimesi yaptığının açıklanmasının ardından bir çok hastalığın da kaynağı olduğu ortaya çıktı.

Çınar Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulunan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Bediha Türkyılmaz,  Brucellozun insanlara koyun, inek ve keçiye ait süt ya da süt ürünleri (peynir, krema) aracılığıyla geçtiğini açıkladı.

Kemik erimesinin en büyük sebebi süt

Brucellozun insanlara bulaşarak farklı belirtilerle ortaya çıkabileceğini ifade eden İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Bediha Türkyılmaz, hastalıktan korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi. Ateş, terleme halsizlik gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini aktaran Türkyılmaz; 'Brusellozda ateş, terleme, halsizlik, iştahsızlık, kas ve sırt ağrısı gibi tipik olmayan belirtiler mevcuttur. Hastalar sıklıkla; titremeyle yükselen ateş, gece terlemesi, halsizlik, baş ağrısı, bel ve kas ağrısı gibi belirtilerle hastaneye başvururlar. Şikayetler 7-10 gün sonra azalır. Ateşli ve ateşsiz dönemler ardı ardına sürebilir. Brucellozun en sık görülen komplikasyonları kas-iskelet sistemine aittir. Ayrıca, mide-barsak, idrar yolları ve üreme sistemi, merkezi sinir sistemi, kalp-damar sistemine ait komplikasyonlar görülebilir' dedi.