SYRIZA: Genel seçimlerde HDP'nin yanındayız!

SYRIZA Dış İlişkiler Sorumlusu Trigazis, 2015 genel seçimlerinde HDP'nin yanında durduklarını söyledi.
SYRIZA: Genel seçimlerde HDP'nin yanındayız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul'da yapılan 2. Akdeniz Konferansı'na katılan SYRIZA Dış İlişkiler Sorumlusu Panos Trigazis Agos Gazetesi'ne konuştu.

Trigazis, SYRİZA'nın içerisinde sosyalistler, feministler, ekolojistler, sosyal demokratlar gibi birçok farklı grubun olduğunu belirtti, partilerinin yeni bir sentez hareketi olduğunu söyledi.

"Parti'nin bayrağında bulunan kırmızı rengin emeği, yeşil renk ekolojiyi, mor ise feminizmi temsil eder" diyen Trigazis, koalisyonun başarısının birkaç aylık değil, yıllardır verilen mücadeleyle kazanıldığının altını çizdi.

'SYRIZA'NIN AVRUPA'YI ETKİLEMESİNDEN KORKUYORLAR'

Yunanistan'da yaşanan krizin sadece ülke halkını ilgilendirmediğini, Avrupa'nın krizi olduğunu belirten Trigazis, çözümün ortak hareketle olabileceğini söyledi. Trigazis, "Avrupa Birliği ile son günlerde yaptığımız görüşmeler, krizin yarattığı tahribatı ortadan kaldırmak, herkese ortak fayda sağlayabileceğimiz anlaşmalara varmak açısından önemli" dedi.

Yunanistan'ın bundan sonraki süreçte bütün Avrupa için kurtuluş olacağına işaret eden SYRIZA Dış İlişkiler Sorumlusu Trigazis, kesinti politikalarını savunan liberal hükümetlerin, Yunanistan'daki antikapitalist parti deneyiminden ve bunun bütün Avrupa halklarına örnek olabileceğinden korktuğunu söyledi.

'HDP'DEN YANAYIZ'

Panos Trigazis, Kobanê'yi yakından takip ettiklerini ve ilk dayanışma heyetini Kobanê'ye gönderdiklerini dile getirdi. Önceliklerinin Kobanê'nin yeniden inşası olduğunu kaydeden Trigazis, Rojava deneyiminin, doğrudan demokrasi ve kadın mücadelesi açısından dünyanın bir kazanımı olduğunu ifade etti.

Trigazis, yaklaşan 2015 genel seçimlerine ilişkin, kadın haklarını, ekolojik mücadeleyi, gelişimi ve barışı kendilerine hedef seçmiş sol görüşün her yerde zaferini istediklerini ve HDP'nin yanında durduklarını açıkladı.