T24'ün 'Kılıçdaroğlu'nun çok beğenilen videosu Las Vegas'ta' haberi trol ürünü çıktı

T24'ten yapılan açıklamada 'İddiayı teyit etme sürecinde de yanıltıldığımız bu kötü niyetli girişimi haberleştiren kanallar arasında olduğumuz için okurlarımızdan ve T24'e güvenerek haberimizi yayınlayan mecralardan özür dileriz' denildi
T24'ün 'Kılıçdaroğlu'nun çok beğenilen videosu Las Vegas'ta' haberi trol ürünü çıktı
2023-03-24 17:17:28   Güncelleme: 2023-03-24 17:17:28    

Haberde şu ifadelere yer verildi:

CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'yemeğin etli kısmını sofradaki çocuğu doğru uzattığı' anların 'ayın en beğenilen videoları arasında Las Vegas’ta dev ekranlarda gösterildiği' iddiasıyla haber sitelerinde, televizyonlarda ve sosyal medyada paylaşılan videonun, AKP yanlısı karanlık bir grubun trolleme operasyonu olduğu ortaya çıktı.

T24'ün de kaynak gösterildiği video, Halk TV, Fox Tv, Kronos, Onedio, Cumhuriyet, Oda TV, Yeniçağ, Yurt Gazetesi, Karar, Kronos, ABC Gazetesi, Dijital Gaste, Medyascope, Darkweb Haber, Haber, Etkili Haber, Bee Haber, TamgaTürk, Sıcak Medya, Sahada Gündem, Dijital Gaste, Kısa Dalga, Samimi Haber, Pollz Haber, Yeni İzmir gibi çok sayıda mecrada paylaşıldı.

Söz konusu video diğer mecraların yanı sıra, T24'e de ulaştırıldı. T24, 'videoyu çeken kişi'nin olduğu belirtilen e-posta adresiyle videoyu nasıl hazırladığını sormak için e-posta yoluyla iletişime geçti. Ancak kurgu operasyonu, iddiayı teyit etme çabası sırasında da sürdü. İsminin Mert Sezer Sarı olduğunu iddia eden, daha sonra sahte isim kullandığı anlaşılan kişi T24'e videoyu çektiğini iddia ettiği anlarla ilgili ayrıntılı aktarımda bulundu. Bu yazışmaya, haber metninde yer verildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü