Taciz iddiasıyla erkek öğrenciyi döven kadınlar: Yumruklarımızı indirip cezalandırdık!

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde bir erkek öğrenci eski sevgilisini taciz ettiği iddiasıyla kadın öğrenciler tarafından darp edildi.
Taciz iddiasıyla erkek öğrenciyi döven kadınlar: Yumruklarımızı indirip cezalandırdık!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ankara Üniversitesi’nde okuyan E.Ç.'nin öğle saatlerinde Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin (DTCF) bahçesinde otururken, taciz iddiasıyla kadın öğrenciler tarafından darp edilmesi gündem oldu. E.Ç.'yi darp eden ve kendilerine ''Kampus Cadıları'' diyen kadın öğrenciler Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e konuştu.

“Bir arkadaşımızın taciz edilmesi, cinsel ilişkiye zorlanması söz konusuydu” diyen Gözde Çelik, “Arkadaşımızın beyanını esas alarak o kişiyi önce sözlü olarak uyardık. Bunu dikkate almadı. Güzel bir söz vardır, ‘Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.’ Biz de okula gelmesini bekledik. Arkadaş madem sözle uslanmadı, biz de yumruklarımızı indirdik” diye konuştu. Olayın yayılmasıyla kendileriyle iletişime geçenlerin sayısının arttığını söyleyen Melike Avcı ise ders aralarında koridorlarda defalarca durdurulduğunu söylüyor “Dövme sırasında görmüşler, ‘Siz mi dövdünüz, ne oldu’ gibi sorular soruldu. Olaydan sonra o kişinin fotoğraflarını astık. Görenler arasında, ‘Bunu tanıyorum, benim arkadaşımı da taciz etmişti’ diyenler oldu. Sistematik olarak kadınlara taciz uygulayan bir insan. Hak etti, cezalandırdık”