Cevizoğlu’nun, savcı olduğunu belirterek, hakaret ettiği bu kişileri karakolda kamera bulunmayan bir odaya aldırdığı, tacizcilere burada yumruk ve tokat attığı, küfür ettiği, duvardaki tabloyu kafalarında parçaladığı iddiaları üzerine Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.
Mahkeme, Cevizoğlu hakkındaki delillerin takdir ve değerlendirilmesi için dosyaların birleştirilerek son soruşturmanın Yargıtay 4. Ceza Dairesince yapılmasına karar verdi.
Dairenin yargılaması sonucunda, Cevizoğlu’nun, kendisine tacizde bulunduğu gerekçesiyle Murat Kara’yı hafif tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde yaralama, tişörtünü yırtarak mala zarar verme ve basit biçimde hakaret etme suçları, mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle düştü.
KASTEN YARALAMADAN CEZA
Cevizoğlu’nun, Arif Kara’ya yönelik hakaret suçunu ise Arif Kara’nın kendisine ıslıklı ve sözlü tacizde bulunması nedeniyle işlediğine karar verilerek, cezalandırılmasına yer olmadığına hükmedildi. Karakolda yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili ise Cevizoğlu’nun kasten yaralama suçundan cezalandırılmasına karar verildi.
NÜFUSUNU KULLANARAK
Cevizoğlu, Murat Kara’ya yönelik karakoldaki eylemleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) kasten yaralama suçunu düzenleyen 86. maddesi uyarınca 120 gün karşılığı adli para cezasına çarptırıldı. Sanığın, nüfuzunu kötüye kullanarak eylemi gerçekleştirdiğinden yarı oranında artırılan cezası, haksız tahrik ve takdiri indirim hükümleri uygulanarak 75 gün karşılığı bin 500 lira adli para cezası olarak belirlendi.