Taksim'de çatışma sürüyor!

Taksim'de yapılan eyleme polis müdahale etti. Gazeteciler bölgeden çıkarıldı.
Taksim'de çatışma sürüyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2019-01-21 05:44:26    

Antakya'da 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurularak öldürülmesinin ardından birçok ilde eylem çağrıları yapıldı.

Taksim Dayanışma da bugün saat 19:00'da yeniden sokakları inme ve Taksim'e çıkma kararı aldı.
Akşam saatlerinde İstanbul polisi, Taksim'de alarma geçti. Gezi Parkı yaya trafiğine kapatıldı, İstiklal Caddesi'nin önünde TOMA'larla önlem alındı. Taksim Meydanı çevik kuvvet ablukasındayken, Galatasaray Meydanına da polis yığınağı yapıldığı belirtiliyor.
İSTİKLAL'DE SES BOMBASI PATLADI
istiklal Caddesi'nde büyük bir kalabalığın toplandığı ve polisin müdahale ettiği bildirildi. Polisin kalabalığa gaz bombası, plastik mermi ve TOMA'lardan sıkılan basınçlı suyla müdahale ettiği kaydedilirken, eylemcileri dağıtmak için ses bombası da kullanıldı.

Eylemcilerden bazıları ise polise havai fişek ve taşlarla karşılık veriyor. Kalabalık İstilal Caddesi girişinde içlere doğru çekildiği belirtiliken çatışmalar sürüyor.Yoğun biber gazından etkilenen turistler polise tepki gösteriyor.
GAZETECİLER BÖLGEDEN ÇIKARILIYOR İDDİASI
Gazetecilerin, Taksim'den çıkarılması sosyal medyada 'Basın Mensupları Taksim'den çıkatılıyor! Bu ne demek? Polis yapacaklarının gizli kalmasını sağlamaya çalışıyor!' şeklinde yorumlandı.

MİS SOKAK'A SERT MÜDAHALE
Polis, İstiklal'de Mis Sokağa biber gazlı müdahalede bulunuyor. Polisin Mis Sokak'ta toplanan kalabalığa yoğun şekilde gaz bombası attığı belirtiliyor.Bölgede bir çok işyerinin müdahale nedeniyle kepenklerini indirdiği belirtilirken bazı işyerlerine gaz bombası isabet ettiği ifade ediliyor.

BARİKAT KURULDU
Mis Sokak'ta eylemciler barikat kurdu. Ancak Bekar Sokak, Büyükparmakkapı Sokak ve Cihangir tarafında yoğun toplanmaların olurken, polisin müdahalesi de sürüyor.
Ağa Camii Sokak'ta ise akrep tabir edilen zırhlı araçlardan plastik mermi sıktığı ifade edildi.

TÜNEL'DE DE MÜDAHALE
Öte yandan Tünel Meydanı’ndan kalabalık yürüyüşe geçti Eylemciler “Ellerinde Pankartlar” marşıyla Taksim’e yürüyor. POlisin tünel'den yürüyüşe geçen eylemcilere müdahaleye başladığı bildirildi.

YARALILAR VAR
İstiklal'de süren sert müdahalede iki kişinin yaralandığı bildirildi. Hastaneye kaldırılan kişilerin kafalarında yaralandığı kaydedildi. Görgü tanıkalrı, yaralılardan birinin 50'li yaşlarda olduğu ve gaz bombaı fişeği isabet ettiği söyledi.

MAÇ DURDU
Taksim’deki yoğun biber gazi sebebiyle Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’ndaki U21 milli maçı durdu. Oyuncular soyunma odasına kaçtı.

Polisin, o bölgedeki güvenlik güçlerine 'gaz bombası kullanmayın' şeklinde anons geçtiği duyuldu.

VEKİLELRDEN OTURMA EYLEMİ
Polis İstiklal'de ve ara sokaklarda plastik mermilerle saldırıyor. CHP ve BDP'li vekiller, İstiklal Caddesi girişinde oturma eylemi yapıyor.


 

 

Vehaber Menu