Taksim'deki bombalı saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashır zırhlı araçla adliyeye getirildi

İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan Alham Albashır, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra zırhlı araçla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan ve sağlık kontrolünden geçirilen diğer 49 şüpheli de adliyeye getirildi.
Taksim'deki bombalı saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashır zırhlı araçla adliyeye getirildi
2022-11-17 13:44:20   Güncelleme: 2022-11-17 13:44:20     ©DHA

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü, Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın bıraktığı bombanın patlaması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi ise yaralandı. Olayın ardından Albashır'la birlikte 50 kişi gözaltına alındı. 49 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Şüphelilerin savcılıkta ifadeleri alınmasına başlanması bekleniyor. Öte yandan adliye içerisinde terör savcılarının bulunduğu katta güvenlik görevlileri geniş güvenlik önlemi aldı.

Zırhlı araçla adliyeye getirildiler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan yerleşkesinde 4 polis minibüsüne bindirilen zanlılar, zırhlı araçlar eşliğinde çevredeki hastanelere sağlık kontrolüne götürüldü. Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 49 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.