'Tayt giyen kadından tahrik olurum’ diyen öğretmenin davası ertelendi

Eğitim Sen yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın politikalarını eleştirerek, ‘Bu zihniyete hep karşı duracağız’ dedi.
'Tayt giyen kadından tahrik olurum’ diyen öğretmenin davası ertelendi
2018-04-04 08:53:31   Güncelleme: 2018-04-04 08:53:31    

İstanbul Beykoz’da iki yıl önce sınıfta ders anlatırken 'Ben tayt giyen kızlardan ve kadınların bacak aralarına bakınca tahrik oluyorum' diyen öğretmene açılan davanın duruşması dün görüldü. BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, mahkeme duruşmayı erteledi.

 

Din Kültürü Öğretmeni E.Ş. Beykoz Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu Lisesi’nde derse girdiği bir sınıfta söylediği skandal sözlerin ardından ir başka erkek öğrenciyi kaldırdı. Öğretmen Emin Şahin bu defa erkek öğrencisine, 'Sen ne hissediyorsun?' diye sordu. Erkek öğrenci, 'Ben de' yanıtını verdi. Erkek öğrencinin, 'Ben de' yanıtı vermesi üzerine öğretmen Şahin, 'Benim için olay bitmiştir' ifadesini kullandı.

Olayın duyulmasının ardından Öğretmen E.Ş. hakkında Eğitim Sen suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından açılan davanın duruşması dün görüldü. Mahkeme Heyeti duruşmayı 18 Eylül’e erteledi.

Eğitim Sen’den açıklama
Sendikamıza konuyla ilgili beyanların ulastığı, andan itibaren surecin takipcisi olduk ve savcılığa suç duyurusunda bulunarak açılan dava sonucunda tüm duruşmaları takip ettik. Dava konusu olan şahıs, dini referans alarak öğrenciler arasında, cinsiyet eşitsizliğini ve tacizi meşrulaştıran söylemleriyle Anayasamızda düzenlenen, ayrımcılıkla ilgili hükümleri açıkça ihlal etmiştir.

Karma eğitim uygulamalarına son verilmeye çalışılması 'evlilik' adı altında cinsel istismarların önünü açan yasal düzenlemeler müftü nikahı gibi pek çok adım kız öğrencileri kıyafetlerinden dolayı hedef gösterenlerin bizzat desteklenmesi ve güçlendirilmesi anlamına gelmektedir.

Toplumsal yasamı dinsel referanslarla dizayn eden siyasi iktidarın politikaları karşımıza okullarda istismar ve kız çocuklarının eğitim hakkının gaspı olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğitim Sen olarak bu politikalara ve zihniyete karşı durmaya devam edeceğiz.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü